✨ TENTATIA ZILEI
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Exercitii Pilates – secretul unui abdomen plat

Exercitii Pilates – secretul unui abdomen plat
     

Spatele drept, capul sus

Pentru a avea un abdomen plat, specialiștii în fitness recomandă exercițiile Pilates. Se spune că o postura a corpului corectă te poate face sa arăți cu cateva kilograme mai slabă. Însă pentru a reuși asemenea performanță și pentru a avea un abdomen plat, exercițiile sunt indispensabile.

Mișcările Pilates

Aceste exerciții trebuiesc făcute de 3 ori pe săptămână pentru a-ți întări mușchii spatelui și ai abdomenului și în acest fel vei parea mai înaltă și mai slabă.

Exerciții ale picioarelor

Stai întinsă pe spate cu mâinile la ceafă și picioarele întinse. Ridică picioarele sus în poziție perpendiculară cu podeaua și apoi ușor coboară-le. Lipește tălpile de podea și ridică ușor capul. Inspiră când cobori picioarele și expiră când le ridici. Repetă, până la 8 exerciții de acest fel.

Extensii dorsale

Așează-te cu fața la podea cu brațele alipite de corp și palmele îndreptate în sus. Contracta-ți mușchii dorsali, încercând să ridici capul și umerii în sus. Fa 6 exerciții de acest fel, ia o pauză după care: rămâi în aceeași poziție dar întinde mâinile în față cu palmele lipite de podea. Partea de sus a corpului trebuie să stea nemișcată, iar picioarele ușor depărtate. Ridică picioarele și repetă exercițiul. Fă 6 exerciții de acest fel.

Exercițiul "Războinicul"

Stai în picioare. Fă un pas mare în față cu piciorul stâng și îndoaie-l puțin. Ridia mâinile sus cu palmele îndreptate una spre cealaltă. Menține poziția 30 secunde, apoi schimbă piciorul.

Exerciții pentru menținerea unei poziții corecte

Chiar dacă îți începi ziua într-o postură corecta a corpului, este dificil să o menții 8-9 ore pe zi stând la birou. Rezultatul: după ore întregi tastând, conducând mașina sau uitându-te la televizor, umerii se lasă, barbia este îndreptată în fața, spatele devine cocoșat iar burtica este scoasă în afară. Deși este greu, specialiștii spun că prin exerciții de antrenare a mușchilor abdominali chiar și atunci cand stai pe scaun o zi întreagă, nu este imposibil să dai grăsimea de pe abdomen jos. Făcând pauze scurte în care poți să-ți îndrepți postura corpului, vei reuși să pari mai înaltă și mai slabă.
Pentru a-ți păstra coloana dreaptă chiar și atunci când stai pe scaun, îndreaptă-ți-o cel puțin de 2 ori pe zi. Iată un exercițiu ce poate fi făcut stând pe scaun: asează-te pe marginea scaunului, ținând talpile lipite de podea. Cu umerii căzuți, ridică mâinile sus și încrucișează-ți degetele. Trage-ți burta pentru a-ți lungi spatele și a-ți îndrepta coloana. Menține poziția 5-10 secunde. Relaxează-ți palmele în timp ce cobori mâinile. Expiră complet, inspiră ușor ți apoi expiră din nou în timp ce îți relaxezi mușchii umerilor, brațelor, gâtului.

Exerciții pentru relaxarea mușchilor abdominali

Stresul din fiecare zi ne supune făă să ne dăm seama la încordarea mușchilor gâtului, umerilor și avem tendința de a ține capul în față. 10 minute de exerciții de relaxare sunt foarte benefice în acest sens: stai intinsă pe spate cu genunchii aplecați și tălpile lipite de podea. Asează-ți capul pe o carte, pune-ți mâinile pe piept și respiră adânc. Gândește-te cum gâtul se relaxează și cum capul se departează încet de trup. În acest fel vei scăpa de starea tensionată.

Exerciții pentru relaxarea umerilor

Gândul la ceva plăcut te poate ajuta să-ți relaxezi umerii. Stai în picioare într-o poziție dreaptă. Du mâna dreaptă la spate și prinde-o cu cealată mână dacă poți, dacă nu reusești ajută-te cu un prosop pentru a lega mainile. Ține pieptul ridicat și respiră ritmic 30 secunde. Revino la pozitia normală, schimbă apoi mâinile și repetă exercițiul.
Un alt exercițiu pentru relaxare este: stai dreptă pe marginea scaunului. Indreaptă-ți umerii, menține abdomenul în față și pieptul îndreptat în sus. Ușor, lasă-ți capul pe spate astfel încât să stai într-o poziție confortabilă. Menține poziția 10 secunde, inspirând și expirând adânc.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Uleiurile esențiale pot ajuta la dietă?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.