Luna Nutrifree
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Efectele negative de care nu știai ale dietelor yoyo și cum să le previi?

Efectele negative de care nu știai ale dietelor yoyo și cum să le previi?
     

Dieta yoyo reprezintă un proces care face ca greutatea să urce și să coboare. Acest tip de dietă au făcut-o 10% din bărbați și 30% din femei.

Iată câteva efecte negative pe care această dietă le poate avea:

  1. Creșterea apetitului duce la o creștere mai mare în greutate în timp – Pierderea în greutate face ca organismul să crească pofta de mâncare și să se agațe de stocarea sa de energie. Ca rezultat, unii dintre cei care fac dieta yoyo iau înapoi în greutate mai mult decât au pierdut.
  2. Procent mai mare de grăsime corporală – Majoritatea studiilor arată că dieta yoyo duce la un procent mai mare de grăsime corporală. Acest lucru poate duce la alte modificări care îngreunează pierderea în greutate.
  3. Poate duce la pierderea musculară – Pierderea în greutate poate duce la pierderea musculară pe parcursul ciclurilor de dietă yoyo. Fă sport și mănâncă surse de proteine de calitate pentru a atenua pierderea musculară.
  4. Creșterea în greutate duce la ficatul gras – Creșterea în greutate duce la apariția ficatului gras, care poate provoca boli hepatice.
  5. Un risc crescut de diabet – În câteva studii, dieta yoyo a crescut riscul de diabet. Riscul este cel mai mare la cei care ajung la o greutate mai mare decât înainte de dietă.
  6. Un risc crescut de boli de inimă – Riscul de boli cardiace crește odată cu creșterea în greutate și cu fluctuația greutății. Cu cât modificarea greutății este mai mare, cu atât riscul crește.

Dieta yoyo este un ciclu de schimbări temporare care produc rezultate temporare. Pentru a rupe ciclul, încearcă să te gândești la schimbări permanente ale stilului de viață, cum ar fi: consumul de alimente sănătoase, evitarea alimentelor dăunătoare, limitarea alimentelor cu amidon, practicarea sportului, somnul suficient. VitaMix are grijă de sănătatea ta întrucât îți pune la dispoziție produse naturale de înaltă calitate. Nu este niciodata prea târziu să începi un stil de viață sănătos!

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.