Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Capcanele dietelor

Capcanele dietelor
     

Multe cure de slăbire sunt bazate pe principiul următor: cu cât consumăm mai puține calorii, cu atât pierdem mai multe kilograme. Deși acest principiu funcționează de cele mai multe ori pe termen scurt, există motive importante datorită cărora efectul nu poate fi menținut. Ba chiar mai mult, restricționarea calorică pe termen lung îi poate cauză probleme corpului. Se știe acum că restricționarea calorică severă poate avea o serie de efecte dăunătoare și ca mulți indivizi care țin cure de slăbire în mod repetat sfârșesc prin a fi lihniți, supraponderali, etc. 

Efectele restricțiilor caloriilor 

Deși în faza inițială principiul caloriilor funcționează, corpul observă curând că i s-a tăiat porția de alimente și trece la starea de înaniție, când face tot ce este posibil pentru a-și pastra rezervele de energie rămase. Ceea ce înseamnă că, cu cât mancați mai puțin pe termen lung, cu atât va efectua corpul mai puține arderi – de aceea, greutatea poate rămâne stabilă, oricât de puțin mâncați. 

Ciclurile de pierdere/creștere în greutate 

O dată ce abandonați cura de slăbire și începeți să mâncați normal, corpul este dintr-o dată pus în imposibilitatea de a face față cantități de alimente, iar greutatea pierdută revine rapid, adesea cu încă câteva grame în plus, pentru siguranța. Ciclurile repetate de pierdere în greutate, urmate de creștere în greutate (ciclul greutății) s-au dovedit a avea efecte adverse asupra sănătății, în special vizavi de bolile de inima. 

Pierdere de grăsimi sau pierdere musculară? 

Pierderea în greutate în urma unei diete stricte nu presupune și o pierdere de grăsimi. Pentru a înlocui alimentele pe care nu le mai consumați, corpul nu transformă doar grăsimile în energie, ci și proteinele (mușchii). Ultimul lucru de care aveți nevoie în urma dietei este să vă reduceți masa musculară. Curele de slăbire convenționale pot duce la pierderi de greutate, dar procentajul de grăsimi din corp adesea se schimbă foarte puțin. 

Calitatea alimentelor 

Curele de slăbire pe bază de calorii pun mai mare accent pe cantitatea de alimente, decât pe calitatea lor. Chiar o cură de slăbire aparent sănătoasă nu poate oferi toate vitaminele necesare unui corp sănătos. 

Când începeți să micsorați cantitatea de alimente consumate și, în același timp, consumați alimente sărace în nutrienți, sunteți în pericol de a suferi de pe urma lipsurilor acute de vitamine și minerale.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.