Arzătoarele de grăsimi sunt suplimente alimentare care atestă arderea grăsimilor în exces din organism. Acestea sunt cele mai controversate suplimente de pe piață. Scopul lor primordial este de a creÈ™te metabolismul, de a reduce absorbÈ›ia grăsimilor sau de a ajuta organismul să folosească grăsimea pentru producerea de energie.
Cele mai des întâlnite sunt suplimentele termogenice, iar acestea conÈ›in ingrediente natural concepute pentru creÈ™terea metabolismului È™i arderea grăsimilor. Ingredientele folosite cel mai des fiind cafeina, ceaiul verde, capsaicina È™i alte extracte de plante .
Cafeina este o substanță găsită în cafea, ceaiul verde È™i boabele de cacao. De asemenea, este un ingredient popular în suplimentele pentru slăbit. Ajută la stimularea metabolismul È™i la arderea mai multor grăsimi de către organism.
Cercetările au descoperit că, cafeina poate stimula temporar metabolismul cu 16% timp de 1-2 ore. Astfel, corpul uman folosește grăsimea pentru a produce energie mai eficient.
Studiile au ajuns la concluzia că, o doză de 3-5 mg/kg corp este cea mai eficientă pentru efectele sale privind arderea grăsimilor. Dar, consumul de prea multă cafeină poate fi periculos pentru sănătate, de aceea nu trebuie să se depășească doza zilnică recomandată (400mg).
Extractul de ceai verde este forma mai concentrată a ceaiului verde È™i oferă toate beneficiile ceaiului verde sub formă de pulbere sau capsule. Acest extract este bogat în cafeină È™i polifenol epigalocatechină alat (EGCG), ambii compuÈ™i ajutând la arderea grăsimilor.
În plus, aceÈ™ti doi compuÈ™i se completează reciproc È™i ajută la arderea grăsimii printr-un proces numit termogeneză. În termeni simpli, termogeneza este un proces în care corpul arde calorii pentru a produce căldură.
Proteinele sunt incredibil de importante pentru arderea grăsimilor. Un consum crescut de proteine poate ajuta organismul la arderea grăsimilor, stimulând organismul È™i reducând metabolismul. De asemenea, ajută corpul la menÈ›inerea masei musculare.
Reducerea apetitului se face prin creșterea anumitor hormoni și scăderea nivelurilor de grelină (hormonul foamei).
Pentru anumite persoane este dificil să consume suficiente proteine zilinic. Suplimentele din pudră proteică sunt o modalitate convenabilă de a creÈ™te aportul de proteine. Câteva opÈ›iuni sunt pudrele proteice din: cazeină, izolat din zer, soia, ouă, cânepă, È™i este important să se aleagă un supliment proteic cu un conÈ›inut scăzut de zahăr È™i aditivi, mai ales dacă scopul consumului acestui tip de produs este de a scădea în greutate.
Suplimentele proteice ar trebui să înlocuiască gustările sau o anumită parte a mesei, mai degrabă decât să fie adăugate în completarea dietei. Pentru cei care găsesc dificil consumul suficient de proteine, este recomandat consumul a 1-2 cupe de pudră proteică pe zi.
Există 2 tipuri de fibre: solubile È™i insolubile. Fibrele solubile absorb apa din tractul digestiv È™i formează o substanță vâscoasă. Acest tip de fibre cresc nivelul hormonilor saÈ›ietății È™i reduc nivelul grelinei.
În plus, fibrele solubile ajută la încetinirea transportului de nutreinÈ›i către intestin, proces în care corpul uman va avea nevoie de mai mult timp pentru a digera È™i a absorbi nutrienÈ›ii, prelungind apariÈ›ia senzaÈ›iei de foame. În plus, fibrele solubile ajută la arderea grăsimilor prin reducerea numărului de calorii absorbite din alimente.
Yohimbina este o substanță găsită în scoaÈ›a Pausinystalia yohimbe, un copac găsit în Africa Centală È™i de Vest. Adesea este folosit ca È™i afrodisiac, dar prezintă È™i proprietăți care stimulează arderea grăsimilor.
Yohimbina acÈ›ionează prin blocarea receptorilor alfa-2 andrenergici. AceÈ™ti receptori leagă în mod natural adrenalina pentru a-i suprima efectele, dintre care unul este încurajarea organismului la arderea grăsimilor ca È™i combustibil. Deoarece yohimbina blochează aceÈ™ti receptori, poate prelungi efectele adrenalinei È™i poate promova descompunerea grăsimilor pentru a fi folosite pentru producerea de energie.
Suplimentele pentru slăbit sunt disponibile pe scară largă È™i foarte uÈ™or de accesat. Cu toate acestea, excesul, consumul haotic pot dăuna sănătății. Trebuie alese cu atenÈ›ie sau la îndrumarea medicului.
Fibrele sunt unele dintre principalele motive pentru care alimentele integrale sunt bune. Dovezile arată că aportul adecvat de fibre poate aduce ben
Când ne gândim la ulei, tindem să ne gândim la toate metodele de al evita cât de mult posibil. TotuÈ™i, uleiurile reprezintă
Nucile sunt sâmburi de seminÈ›e care sunt utilizate pe scară largă în gastronomie sau sunt consumate ca atare, fiind bogate în grÄ
Un beneficiu important al exerciÈ›iului fizic este câÈ™tigarea în masă musculară È™i a forÈ›ei musculare. Trei critetrii principale treb
Nu este nici un secret că ceea ce pui în farfurie joacă un rol important pentru scăderea în greutate. Dar, ceea ce ai în dulapul
Pudrele proteice sunt foarte populare în rândul persoanelor conÈ™tiente de sănătate. Există numeroase tipuri de pudre de proteine făcu