Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 79 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Argumente pro și contra pentru mâncarea comandată

Argumente pro și contra pentru mâncarea comandată
     

 Serviciile de livrare a mâncării au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. În loc să meargă la un restaurant, oamenii deseori fac doar comenzi online sau prin telefon și primesc mâncarea preferată livrată la casele lor.

Deși livrarea alimentelor este destul de convenabilă și are multe avantaje suplimentare, există și unele probleme legate de acest concept.

Iată câteva argumente pro și contra:

Avantaje

 1. Livrarea alimentelor este destul de convenabilă – Mulți oameni consideră, serviciile de livrare a alimentelor ca fiind destul de convenabile, deoarece îți livrează mâncarea direct la ușă, tu practic nu ai nimic de făcut decât să aștepți sau să petreci timpul cu familia/prietenii.
 2. Poți consuma felul de mâncare preferat în locul preferat din casă – Ai libertatea de a alege! Dacă simți nevoia să-ți mănânci mâncarea pe balcon și să te bucuri de liniște poți să faci acest lucru, utilizarea livrării îți permite să fii destul de flexibil în ceea ce privește locul în care dorești să îți consumi mâncarea.
 3. Vizionarea emisiunii TV preferate în timp ce mănânci – Unii oameni se bucură, de asemenea, să vizioneze emisiuni TV sau seriale în timp ce stau pe canapea și mănâncă pizza sau alte feluri de mâncare preferate. Utilizând serviciile de livrare poți să faci acest lucru.
 4. Nu ai nevoie de babysitter – Utilizarea serviciilor de livrarea a mâncării te poate ajuta, de asemenea, să ai grijă de copii tăi. Dacă ieși la un restaurant, trebuie să te asiguri că cineva se îngrijește de copii tăi dar dacă decizi să comanzi acasă, totul devine mai ușor.
 5. Livrarea mâncării este bună pentru zilele stresante – Mulți oameni lucrează ore destul de lungi într-un loc de muncă destul de solicitant și nu prea au timp pentru a mânca. Astfel, livrarea alimentelor poate fi, de asemenea, o opțiune excelentă pentru zilele stresante, când fiecare minut contează.
 6. Reprezintă un avantaj pentru bătrânii care nu pot să iasă din casă – Odată ce îmbătrânim, condiția fizică și mentală suferă adesea destul de mult și mulți dintre noi nu vor putea să meargă pe distanțe mari sau să folosească mașina. Într-un astfel de caz, livrarea mâncării poate fi de mare ajutor, deoarece persoanele în vârstă pot comanda doar prin telefon sau prin internet dacă știu cum să o facă.
 • Ceai Articulatii Sanatoase 20plicuri Fares

  Ceai Articulatii Sanatoase 20plicuri Fares

  8,40 lei
  Contribuie la eliminarea disconfortului articular.Menţine mobilitatea şi flexibilitatea articulaţiilor.Ingrediente: scoarţă de salcie (Salicis cortex), muguri de plop (Populi gemmae), frunze de mesteacăn (Betulae folium), flori de soc (Sambuci Flos), fructe de ienupăr (Juniperi fructus), frunze de frasin (Fraxini folium), urzică vie (Urticae herba), flori de lavandă (Lavandulae flos), fru ...
 • Vitamina B12 500mcg 30tab

  Vitamina B12 500mcg 30tab

  16,90 lei
  Vitamin B12 de 1000MCG contribuie la o stare de bine generala, ajuta la o buna functionare a memoriei si al inimii, sporeste sanatatea pielii, a parului si a digestiei. Este o vitamina esentiala pentru mentinerea sanatoasa al sistemului nervos si cardiovascular.Aceasta contine mineralul esential cobalt si afecteaza intr-un mod pozitiv celulele nervoase, ceea ce inseamna ca atunci cand nivelul vita ...
 • Vitamina B12 500mcg 90tab

  Vitamina B12 500mcg 90tab

  39,00 lei
  Vitamin B12 contribuie la o stare de bine generala, ajuta la o buna functionare a memoriei si al inimii, sporeste sanatatea pielii, a parului si a digestiei. Este o vitamina esentiala pentru mentinerea sanatoasa al sistemului nervos si cardiovascular.Aceasta contine mineralul esential cobalt si afecteaza intr-un mod pozitiv celulele nervoase, ceea ce inseamna ca atunci cand nivelul vitaminelor B12 ...
 • Vitamina B12 1000mcg 90tab.
  -9%

  Vitamina B12 1000mcg 90tab.

  53,10 lei
  59,00 lei
  Vitamin B12 de 1000MCG contribuie la o stare de bine generala, ajuta la o buna functionare a memoriei si al inimii, sporeste sanatatea pielii, a parului si a digestiei. Este o vitamina esentiala pentru mentinerea sanatoasa al sistemului nervos si cardiovascular.Aceasta contine mineralul esential cobalt si afecteaza intr-un mod pozitiv celulele nervoase, ceea ce inseamna ca atunci cand nivelul vita ...

Dezavantaje

 1. Calitatea alimentelor poate avea de suferit – În afară de numeroasele avantaje ale livrării de mâncare gătită, există și câteva probleme legate de aceasta. De exemplu, o problemă cu serviciile de livrare este reprezentată de calitatea alimentelor care este uneori mai proastă. Destul de des, mâncarea trebuie livrată pe distanțe destul de mari și în timp se pot pierde vitamine prețioase. Mai mult, mâncarea de la serviciile de livrare este livrată adesea și în ambalaje din plastic, care de multe ori nu vor fi prea atrăgătoare pentru ochii tăi în comparație cu mâncarea care este așezată frumos pe farfurie într-un restaurant sau gătită chiar la tine acasă.
 2. Mâncarea se poate răci – Datorită distanțelor mari de livrare, mâncarea ta poate, de asemenea, să se răcească până ce este livrată în cele din urmă la domiciliu. Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care comanzi la ore de vârf, deoarece străzile sunt adesea destul de aglomerate.
 3. Livrarea de mâncare poate contribui la izolare socială – Persoanele care se bazează prea mult pe serviciile de livrare a mâncării se pot, de asemenea, să se izoleze social pe termen lung.
 4. Producția excesivă de deșeuri – O altă problemă cu livrarea de mâncare este că utilizarea acestor servicii implică și producerea excesivă de deșeuri inutile. Mâncarea este adesea ambalată în mult plastic, care este aruncat în coșul de gunoi după o singură utilizare. Prin urmare, din perspectiva producției de deșeuri, ar trebui să eviți utilizarea livrării de mâncare.

În ciuda unor dezavantaje, serviciile de livrare a mâncării sunt de obicei benefice atât pentru clienți cât și pentru restaurante. Alege varianta care funcționează cel mai bine pentru tine!

Vitamix te îndeamnă să adopți un stil de viață și o alimentație sănătoasă, de aceea în categoria alimente oferim ingrediente de bază pentru preparate delicioase.

În webshop-ul nostru Vitamix.ro găsești ingrediente naturale, alimente fără gluten, dulciuri și multe alte produse alimentare delicioase. Încearcă-le și tu!

 

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Tipuri de cereale

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.