Zilele Enatura
toate produsele cu -12% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

5 beneficii privind consumul de suplimente cu BCAA

5 beneficii privind consumul de suplimente cu BCAA
     

Există 20 de amioacizi diferiți care alcătuiesc proteinele, iar 9 dintre cei 20 sunt considerați amioacizi esențiali, ceea ce înseamnă că aceștia nu pot fi sintetizați de către organism și trebuie obținuti prin aport extern. Dintre cei 9 aminoacizi esențiali, trei sunt aminoacizi cu lanț ramificat: leucină, izoleucină și valină.

„Lanțul ramificat” se referă la structura chimică a BCAA, care se găsesc în alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, carnea și produsele lactate. De asemenea sunt niște suplimente alimentare populare în rândul sportivilor, regăsit de cele mai multe ori sub formă de pudră.

Printre beneficiile BCAA se numără:

1.Crește masa musculară

Una dintre cele mai populare utilizări ale BCAA este creșterea masei muscualre. Leucina activează sinteza proteinelor musculare. Deși BCAA-ul poate crește sinteza proteică la nivelul țesutului muscular, sinteza nu poate fi completă fără ceilalți aminoacizi esențiali, cum ar fi cei găsiși în proteinele din zer sau în alte surse complete de proteine. 

2.Reduce febra musculară

Unele cercetări sugerează că BCAA poate ajuta la scăderea durerilor muscualre după un antrenament intens. Această durere este numită durere musculară cu debut întârziat, care se dozvoltă la 12 până la 24 de ore după antrenament și poate dura până la 72 de ore.

Suplimentarea cu BCAA, în mod special după antrenament  v-a ajuta la o recuperare mai rapidă și mai eficientă.

3.Reduce oboseala

Toată lumea se confruntă cu oboseală și epuizare din cauza exercițiilor fizice intense. Cât de rapid se instalează starea de oboseală depinde de mai mulți factori, inclusiv intensitatea și durata, condițiile de mediu și nivelul de fitness.

 • BCAA 3000mg 90tab, Adams

  BCAA 3000mg 90tab, Adams

  85,00 lei
  Acronimul BCAA vine din limba engleza (branched-chain amino acids) si face referire la un set specific de aminoacizi esentiali din proteine, care formeaza peste 35% din masa musculara din organism.BCAA sunt compuse din trei tipuri de aminoacizi esentiali: L-leucina reduce nivelul de stres asupra muschilor, prevenind vatamarea acestora si ajuta organismul sa se refaca mai usor, L-izoleucina creste ...
 • BCAA 3000mg, 30tab, Adams Supplements
  -60%

  BCAA 3000mg, 30tab, Adams Supplements

  15,96 lei
  39,90 lei
  Tare de origine: SUAAcronimul BCAA vine din limba engleza (branched-chain amino acids) si face referire la un set specific de aminoacizi esentiali din proteine, care formeaza peste 35% din masa musculara din organism.BCAA sunt compuse din trei tipuri de aminoacizi esentiali: L-leucina reduce nivelul de stres asupra muschilor, prevenind vatamarea acestora si ajuta organismul sa se refaca mai usor, ...
 • Vegan BCAA Peach Ice Tea, 360g, Biotech USA

  Vegan BCAA Peach Ice Tea, 360g, Biotech USA

  119,50 lei
  Susține refacerea musculară.Fără ingrediente din sursă animală.Conține 6 g de BCAA pe porție.Raportul dintre leucină, izoleucină și valină: 2: 1: 1.Conține vitamina B6.Fără zahăr.Fără gluten.Fără conservanți.Mai puțin plastic, mai multă atenție la ambalaj.
 • 100% Pure Whey 454gr Vanilie Bourbon BiotechUSA

  100% Pure Whey 454gr Vanilie Bourbon BiotechUSA

  84,90 lei
  BIOTECH USA 100% Pure Whey   PREZENTARE GENERALA:  Continut ridicat de proteine: 78%4,6 g BCAA pe portie ***Fara glutenAspartam gratuitFara ulei de palmierFara conservantiO gama larga de aromeDisponibil chiar si intr-o forma neflavizata  Aceste date se refera la versiunile aromate, versiunea fara aroma contine 4,8 g BCAA pe portie.     Furnizarea muschilor cu nutrient ...

4.Previne pierderile musculare

Proteinele musculare sunt în mod constant descompuse și reconstruite (sintetizate). Echilibrul dintre descompunerea și sinteza proteinelor musculare determină cantitatea de proteine din mușchi. Astfel, suplimentele cu BCAA inhibă degradarea proteinelor musculare.

5.Eficient în bolile hepatice

BCAA poate îmbunătăți sănătatea persoanelor cu ciroză, o boală cronică în care ficatul nu funcționează corespunzător ți see estimează că 50% dintre persoanele cu ciroză vor dezvolta encefalopatie hepatică. Mai multe studii au arătat că administrarea de BCAA poate oferi o protecție împotriva cancerului hepatic la persoanele cu ciroză hepatică. 

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.