⏰ PROMOTIA ZILEI
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Bomboane.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Vitamine si minerale care te ajuta sa ramai insarcinata!

Vitamine si minerale care te ajuta sa ramai insarcinata!
     

Pe lângă o alimentație echilibrată, anumite vitamine și minerale ar trebui să fie prezente în alimentația "viitoarelor" mame încă din momentul conceperii fătului! Aceste elemente completează eventualele carențe din organism și ajută la dezvoltarea normală și sănătoasă a fătului!

ZINCUL joacă un rol esențial în sănătatea sexuală! Este un mineral important pentru amândoi parteneri: în cazul femeilor stimulează ovulația, iar în cazul barbaților este un factor determinant în calitatea spermei (scrie Jurnalul Fertilitatea și Sterilitatea), crește producția de testosteron și stimulează libidoul masculin. Este recomandat un aport de 8 mg de zinc în fiecare zi pentru femei și de 11 mg pentru bărbați. 

ACIDUL FOLIC sau VITAMINA B9 este considerată vitamina sarcinii! Este o vitamină extrem de importantă și în perioada de preconcepție, nu doar în sarcină. Acidul folic întărește sistemul imunitar, ajută creșterea țesutului matern și este foarte important și în sinteza ADN-ului și ARN-ului, în prima săptămână în care embrionul își formează tubul neural. Este recomandat un consum zilnic de 400mcg care poate fi introdus în alimentație prin salate, spanac, sparanghel, gulie, broccoli, avocado, portocale, linte, mazăre, alune, nuci și cereale.

Conform studiilor COENZIMA Q10 este un bun stimulent al fertilității! Este esentială pentru procesele metabolice de producere a energiei și, în plus, acționează ca un antioxidant. Absența coenzimei Q10 limitează energia și reduce toate procesele biochimice celulare. Coenzima Q10 poate fi introdusă în alimentație prin carne, inimă, ficat și ouă, dar poate fi distrusă în timpul preparării mâncării. Este recomandat consumul zilnic de 30-200mg.

Specialiștii recomandă includerea în dieta zilnică a acizilor grași OMEGA 3 în timpul presarcinii! Acizii grași omega sunt lipide care nu pot fi sintetizati de către organism, dar totuși sunt esențiali pentru funcționarea lui normală, astfel este foarte important introducerea acestor elemente în organism prin alimentație.  Ajută dezvoltarea neuronală, dezvoltarea funcțiilor psihice și funcționarea optimală a celulelor. Este recomandat un consum zilnic de 300mg.

Image result for snowflake mark Știai că L-CARNITINA are un rol energizant asupra spermei?!

Conform studiilor L-CARNITINA crește morfologia, concentrația, cantitatea și mobilitatea spermatozoizilor. Este un aminoacid care este sintetizat la nivelul ficatului și rinichilor din lisină și metionină, doi aminoacizi esențiali pentru organism. Prima dată a fost izolată la începutul secolului XX, dar rolul ei a fost descoperit numai după 1970.

Vitamina B12 are o importanță la fel de mare în perioada presarcinii ca și acidul folic! Vitamina B12 este esențială pentru funcționarea normală a tuturor celulelor din organism, în special cele ale maduvei, tractului intestinal și sistemului nervos, fiind necesară pentru formarea celulelor roșii din sânge.

Citeste si articolul " VITAMINE NECESARE IN PERIOADA SARCINII"!

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Infestare cu paraziți

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.