Zilele Rapunzel
toate produsele cu -12% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Toamna - Sezonul ceaiului

Toamna - Sezonul ceaiului
     

Impreuna ca venirea toamnei vine si sezonul ceaiului, doi prieteni care merg mana in mana! Parfumul de scortisoara, mere, gutui sau nuci dintr-o ceasca minunata de ceai rasfata simturile tale si aduce armonie in casa ta.

Iata cateva idei de ceai pentru acest anotimp:

  • IMUNITATE

Este un fapt cunoscut ca vremea si schimbarile de temperatura influenteaza organismul nostru. Ceaiul de Ghimbir este cunoscut din Antichitate si este foarte bun pentru sanatatea noastra. Creste rezistenta organismului la oboseala si stres, intareste imunitatea si energizeaza intregul organism. In plus: pentru a obtine o "aroma de toamna" adauga in ceaiul tau  scortisoara si cateva felii de portocale!

  • ENERGIZARE

Impreuna cu sosirea acestui anotimp este posibil sa fim cuprinsi de astenie de toamna. Schimbarile de temperatura si lumina pot cauza dificultati in adaptarea organismului la vremea respectiva si pot aparea oboseli, apatii sau letargii. Ceaiul verde este un ceai energizant excelent: chiar daca are un continut mult mai scazut de teina decat ceaiul negru, ceaiul verde energizeaza trupul si mintea si este utilizat in tratarea oboselii.

Prepara un desert de ceai impotriva frigului: in ceaiul tau negru Darjeeling sau Ceylon adauga adauga putin de scortisoara si cateva patratele de ciocolata rasa. Lasa ciocolata sa se topeasca, iar apoi savureaza aceasta "desert de toamna".

  • AROMA TOAMNEI

Toamna este plina de culori si de arome, astfel si ceaiurile acestui anotimp sunt pline cu condimente! Scortisoara, cardamom, anason, piper negru! Incearca ceaiul de toamna de la Fares sau ceaiul de macese de la Sonnentor ideal pentru acest anotimp. 

Incearca ceva nou! Prepara un Chai Latte cu dovleac! O bautura perfecta pentru Halloween! 

Prima data pregateste baza, care consta din 250ml de ceai de negru sau rooibos. Adauga peste ceai 100ml de lapte de migdale, 2 linguri piure de dovleac (dovleac copt si pasat), 1 lingura miere, sirop de agave sau sirop de artar, ¼ lingurita extract de vanilie, condimente macinate ( scortisoara, nucsoara si cuisoare), ghimbir praf  si un pic de sare. Amesteca bine compozitia obtinuta cu un blender, toarno intr-o cana apoi pune frisca deasupra cu putina scortisoara. Pofta buna! 

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Sarcina si factorul Rh

Aboneaza-te la newsletter