⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Tipuri de dureri de spate

Tipuri de dureri de spate
     

După cum probabil știi deja prin experiența personală, durerile de spate pot fi deosebit de complexe și dificil de diagnosticat și tratat. Există multe tipuri de dureri de spate și o gamă largă de tratamente care pot funcționa sau nu pentru aceeași afecțiune.

Spatele uman este compus dintr-o structură complexă de mușchi, ligamente, tendoane, discuri și oase, care funcționează împreună pentru a susține corpul și a ne permite să ne deplasăm. Segmentele coloanei vertebrale sunt amortizate cu tampoane asemănătoare cartilajului numite discuri. Problemele cu oricare dintre aceste componente pot duce la dureri de spate. În unele cazuri de dureri de spate, cauza sa rămâne neclară.

Tipuri de dureri de spate

O serie de probleme structurale pot duce, de asemenea, la dureri de spate.

 1. Durerea cauzată de ruperea discurilor – Fiecare vertebră din coloana vertebrală este amortizată de discuri. Dacă discul se rupe, va exista o presiune mai mare asupra unui nerv, rezultând dureri de spate.
 2. Durerea cauzată de bombarea discurilor – La fel ca discurile rupte, un disc bombat poate duce la o presiune mai mare asupra unui nerv.
 3. Sciatica – O durere ascuțită se deplasează prin fese și în josul spatelui piciorului. Este cauzată de un disc bombat sau herniat care apasă pe un nerv.
 4. Artrita – Osteoartrita poate provoca probleme cu articulațiile șoldurilor, spatelui inferior și în alte locuri. În unele cazuri, spațiul din jurul măduvei spinării se îngustează. Aceasta este cunoscută sub numele de stenoza coloanei vertebrale.
 5. Curbură anormală a coloanei vertebrale – Dacă coloana vertebrală se curbează într-un mod neobișnuit, pot rezulta dureri de spate. Un exemplu este scolioza, afecțiune în care coloana vertebrală se curbează în lateral.
 6. Osteoporoza – Oasele, inclusiv vertebrele coloanei devin fragile ducând la fracturi de compresie.
 7. Probleme ale rinichilor – Calculii renali sau infecția renală pot provoca dureri de spate intense.

 

Factori de risc

Următorii factori de risc sunt asociați cu un risc mai mare de a dezvolta dureri de spate:

 • Activități profesionale
 • Sarcina
 • Un stil de viață sedentar
 • Capacitate fizică slabă
 • Vârsta înaintată
 • Obezitate și exces de greutate
 • Fumat
 • Exercițiu fizic sau muncă intensă, mai ales dacă sunt facute incorect
 • Factori genetici
 • Afecțiuni medicale, cum ar fi artrita și cancerul

Simptome

Principalul simptom al durerii de spate este o durere oriunde în spate și uneori până la fese și picioare.

Unele probleme de spate pot provoca dureri în alte părți ale corpului, în funcție de nervii afectați.

Durere cronică sau acută?

Durerile de spate sunt clasificate în două tipuri:

 • Durerea acută – Începe brusc și durează până la 6 săptămâni.
 • Durerea cronică sau pe termen lung – Durează peste 3 luni și provoacă probleme continue.

Prevenirea

Pașii pentru a reduce riscul de a dezvolta dureri de spate constau în principal în abordarea unora dintre factorii de risc.

 1. Exercițiul – Exercițiile fizice regulate ajută la consolidarea forței și la controlul greutății corporale. Activitățiile aerobice ghidate, cu impact scăzut, pot spori sănătatea inimii.
 2. Dieta – Asigură-te că dieta ta include suficient calciu și vitamina D, deoarece acestea sunt necesre pentru sănătatea oaselor.
 3. Fumatul – Un procent semnificativ de fumători au incidențe de dureri de spate comparativ cu nefumătorii de aceeasi vârstă, înălțime, greutate.
 4. Postura în picioare – Asigură-te că ai o poziție pelviană neutră. Rămâi în poziție verticală, cu capul orientat înainte și echilibrează greutatea uniform pe ambele picioare.
 5. Poziție de șezut – Un scaun bun pentru lucru ar trebui să aibă un sprijin bun la spate, brațe și o bază pivotantă.

 

Durerile lombare pot fi legate de coloana vertebrală osoasă, discurile dintre vertebre, ligamentele din jurul coloanei vertebrale și discuri, măduva spinării și nervii, mușchii spatelui inferior, organele interne abdominale și pelvine și pielea din jurul zonei lombare. Nu neglija durerile lombare și ai grijă de sănătatea ta!

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.