Ziua Canah
toate produsele cu -12% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Studii despre Chimenul Negru

Studii despre Chimenul Negru
     

Știai că chimenul negru sau Negrilica a fost apreciat pentru proprietățile sale vindecătoare încă din Antichitate?!

În cultură arabă este cunoscut ca Habbatul barakah, un nume care înseamnă "sămânța binecuvântării". Chimenul negru este menționat chiar și în Vechiul Testament cu privire la modul în care trebuie cultivat. Egiptenii au adorat atât de mult această semință minune încât au adăugat-o și în cultura lor! Au fost găsite semințe și ulei de chimen negru în mormântul faraonului Tutankamon, care trăia 3300 ani în urmă.

Acest condiment este renumit nu numai pentru gustul lui excelent ci și pentru proprietățile sale benefice asupra organismului. Din anul 1964 până în zilele noastre, există 458 de studii publicate despre chimenul negru și iată câteva dintre ele care merită menționat:

DIABET TIP II: Studiile arată că, consumarea de minim 2 grame de chimen negru pe zi are ca efect reducerea nivelului de glucoză din sânge (valoarea cea de dinaintea mâncării). În plus a fost constatat că reduce hemoglobina glicosilată (HbA1c) și stimulează funcționarea celulelor beta (celule care produc insulină).

CANCER DE COLON: În urma studiilor pe celule a fost constatat că extractul de chimen negru are efecte similare agentului chimic 5-fluoracil. Are efecte antitumorale și previne dezvoltarea cancerului de colon.

HELICOBACTER PYLORI: Este o bacterie care afectează aproximativ 50% din populația lumii și este al doilea în clasamentul celor mai răspândite infecții bacteriene din lume! Acest microorganism produce o inflamație cronică a stomacului numită gastrită cronică care duce, până la urma, la ulcer gastric sau la cancer. Studiile științifice arată că chimenul negru are o activitate utilă clinic anti-Helicobacter Pylori, care este comparabilă cu o terapie de triplă eliminare.

HIPERTENSIUNEA apare când sângele exercită o presiune exagerată asupra pereților arteriali. Este un fenomen care duce la boli cardiace, accidente vasculare sau chiar și la insuficientă renală. Este un lucru care merită băgat în seamă. Studiile chimenului negru au arătat ca o doză de 100-200mg de extract de chimen negru, de 2 ori pe zi, timp de 2 luni are efecte benefice asupra celor care suferă de hipertensiune. 

ASTM: Studiile demonstreză că extractul de chimen negru cu apă fierbinte are efecte benefice asupra astmului! Chimenul negru conține un ingredient activ numit timochinonă care este asemănător medicamentului antiasmatic fluticazona. 

DEPENDENȚA DE DROGURI: Un studiu realizat pe 35 de pacienți dependenți de droguri au arătat o îmbunătățire a stării lor. Un alt studiu arată că chimenul negru ameliorează efectele negative ale intoxicării, dependenței și toleranței de morfină.

RADIAȚII: Datorită conținutului său în timochinonă (menționat mai sus), chimenul negru protejează țesutul cerebral de stresul nitrozativ indus de radiații.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.