OFERTA ZILEI ⚡ Reducere de -30% la fiecare 4-lea produs
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Semintele de chia - super aliment

Semintele de chia - super aliment
     

Semintele de chia sunt printre cele mai sanatoase alimente de pe glob pentru ca sunt pline de substante nutritive care pot avea beneficii importante asupra corpului si creierului uman.

Semintele de chia sunt niste seminte mici, negre care provin din planta Salvia Hispanica care se aseamana foarte mult cu menta. In trecut semintele de chia au fost un aliment foarte important pentru asteci si mayasi. De fapt cuvantul ”chia” este cuvantul mayasa pentru ”putere”, iar semintele de chia erau apreciate pentru capacitatea lor de a furniza energie. Desii au fost folisite in trecut, semintele de chia erau uitate pentru o perdioada foarte lunga de timp, dar recent au redevenit super mancarea cunoscuta de toata lumea.

Semintele de Chia sunt pline cu antioxidanti. Antioxidantii lupta impotriva producerii radicalilor liberi, care pot deteriora moleculele in celule si pot contribui la imbatranire si boli precum cancerul.

Aproape toate carbohidrantii din semintele de chia sunt fibre. In 30 de grame de chia se gasesc 12 grame de carbohidranti, iar din aceste 12 grame 11 sunt fibre.

Semintele de chia sunt insa bogate si in substante nutritive, care sunt importante pentru sanatatea oaselor (calciu, fosfor, magneziu si proteine).

Lista cu beneficii este foarte lunga, insa trebuie sa mai stiti ca acest produs nu are un gust foarte puternit, deci puteti sa-l includeti in dieta voastra foarte usor. Ele pot fi consumate crude, sau puteti sa le adaugati la budinci, sucuri, produse de patiserie, orez, preparate din legume, etc.

Iata ce spune Dr. OZdespre schimbarea calitatii vietii cu ajutorul semintelor de Chia: http://www.doctoroz.com/slideshow/5-ways-chia-can-change-your-life
Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.