Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Semințele de chia - super aliment

Semințele de chia - super aliment
     

Semințele de chia sunt printre cele mai sănătoase alimente de pe glob pentru că sunt pline de substanțe nutritive care pot avea beneficii importante asupra corpului și creierului uman.

Semințele de chia sunt niste semințe mici, negre care provin din planta Salvia Hispanica care se aseamănă foarte mult cu menta. În trecut semințele de chia au fost un aliment foarte important pentru asteci și mayași. De fapt cuvântul ”chia” este cuvântul mayașa pentru ”putere”, iar semințele de chia erau apreciate pentru capacitatea lor de a furniza energie. Deșii au fost folisite în trecut, semințele de chia erau uitate pentru o perdioadă foarte lungă de timp, dar recent au redevenit super mâncarea cunoscută de toată lumea.

Semințele de Chia sunt pline cu antioxidanți. Antioxidanții luptă împotriva producerii radicalilor liberi, care pot deteriora moleculele în celule și pot contribui la îmbătrânire și boli precum cancerul.

Aproape toți carbohidranții din semințele de chia sunt fibre. În 30 de grame de chia se găsesc 12 grame de carbohidranți, iar din aceste 12 grame 11 sunt fibre.

Semințele de chia sunt însă bogate și în substanțe nutritive, care sunt importante pentru sănătatea oaselor (calciu, fosfor, magneziu și proteine).

Lista cu beneficii este foarte lungă, însă trebuie să mai știți că acest produs nu are un gust foarte puternic, deci puteți să-l includeți în dieta voastră foarte ușor. Ele pot fi consumate crude, sau puteți să le adăugați la budinci, sucuri, produse de patiserie, orez, preparate din legume, etc.

Iată ce spune Dr. OZ despre schimbarea calității vieții cu ajutorul semințelor de Chia: http://www.doctoroz.com/slideshow/5-ways-chia-can-change-your-life
Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.