Luna Solgar
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Quinoa

Quinoa
     

Quinoa este un aliment pe care vechii incași numeau "cereală-mamă". Quinoa, ca alte plante din antichitate, nu era folosită numai ca aliment, era folosit și în scop medicinal și în anumite ceremonii religioase. Există peste 110 tipuri de quinoa, însă cele mai folosit este cea albă.

Nivelul proteic al boabelor de quinoa este comparabil sau depășește pe cel al multor tipuri de carne și sunt bogate în vitaminele A, C, D, E, K și complexul B, ceea ce face ideală pentru vegetarieni. Este o sursă importantă de magneziu: ține departe bolile de inimă, relaxează vasele de sânge, elimină migrenele și amețelile. O ceașcă de quinoa conține 5 grame de fibre, ce ajuta la menținerea sănătății digestive și prevenirea bolilor cardiovasculare.

Este recomandat pentru curele de slăbire, luptă foarte bine împotriva obezității și va ajuta să vă mențineți greutatea sub control. Un studiu realizat la Universitatea din Milano a determinat ca quinoa, hrișcă și ovăzul controlează de zece ori mai bine apetitul ca alte cereale și sunt foarte bogate în antioxidantul numit quercentină.

Quinoa se fierbe în apă cu puțină sare sau în supa de carne sau legume timp de 15-20 de minute, acoperit, la foc mic. După fierbere, vasul se ia de pe foc și se lasă acoperit pentru că quinoa să absoarbă tot lichidul. 

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Studii despre Chimenul Negru

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.