30 RON reducere la comenzile de peste 199 RON ❤
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Organismul tău are toate vitaminele și mineralele de care are nevoie? Iată simptomele care dovedesc contrariul

Organismul tău are toate vitaminele și mineralele de care are nevoie? Iată simptomele care dovedesc contrariul
     

O dietă bine echilibrată și hrănitoare are multe beneficii. Pe de altă parte, o dietă lipsită de substanțe nutritive poate provoca o varietate de simptome neplăcute. Aceste simptome sunt modul în care organismul tău comunică potențialele deficiențe de vitamine și minerale.

Iată câteva semne și simptome care dovedesc faptul că ai deficit de vitamine sau minerale:

  1. Păr și unghii fragile – Biotina este o vitamină B implicată în multe funcții ale corpului. Aceasta joacă un rol important în întărirea părului și a unghiilor.
  2. Ulcere la nivelul gurii sau fisuri la colțurile gurii – Persoanele cu ulcere bucale sau fisuri la colțurile gurii ar putea dori să încerce să consume mai multe alimente bogate în tiamină, riboflavină, piridoxină și fier pentru a atenua simptomele. Nimeni nu știe cu siguranță ce le provoacă, dar au fost legate de lipsa vitaminei B12, Zinc și fier.
  3. Sângerarea gingiilor – Oamenii care mănâncă puține fructe și legume proaspete pot dezvolta un deficit de Vitamina C. Acest lucru poate duce la simptome neplăcute, cum ar fi sângerarea gingiilor, un sistem imunitar slăbit și în cazuri severe pierderea dinților.
  4. Calitatea scăzută a vederii – Aportul scăzut de Vitamina A poate provoca o vedere nocturnă slabă sau creșteri pe partea albă a ochilor. Adăugarea mai multor alimente bogate în vitamina A sau chiar a unor suplimente te pot ajuta să eviți sau să reduci aceste simptome neplăcute.
  5. Oboseală cronică – Dacă ești obosit după o noapte de odihnă, ar putea fi din cauza lipsei de fier sau lipsei de Vitamina B12.
  6. Dureri de cap – Dacă ai multe episoade care includ migrene, ai putea să iei un supliment pe bază de magneziu. Acest mineral ajută la buna funcționare a nervilor și totodată ține sub control nivelul zahărului din sânge.
  7. Slăbiciune musculară – Lipsa Vitaminei B1 cunoscută și sub numele de tiamină, poate duce la această problemă.

O dietă care asigură un aport insuficient de vitamine și minerale  poate provoca mai multe simptome neplăcute. Webshop-ul VitaMix prezintă o gamă largă de vitamine și minerale care te vor ajuta să îți menții organismul sănătos!

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.