DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum să te păstrezi sănătoasă și activă la menopauză?

Cum să te păstrezi sănătoasă și activă la menopauză?
     

Pe tot parcursul lunii martie, sărbătorim Luna Femeii aici, la Vitamix, cu sfaturi utile și produse speciale, adaptate, cu articole documentate și resurse care să facă viața mai frumoasă, mai activă și mai sănătoasă tuturor femeilor! În funcție de vârstă și o mulțime de alți factori, mulți din ei externi, femeile întâlnesc provocări diferite și au nevoi specifice. Suntem ființe unice, cu nevoi la fel – însă, în mod cert, sunt perioade care ne provoacă mai mult decât altele. Dintre acestea, menopauza este în mod cert una dintre cele mai „delicate” – iar asta e cauzată, în principal, de lipsa de informare relevantă și adaptare la condițiile pe care la această perioadă de tranziție le impune!

Definită ca sfârșitul permanent al menstruației, menopauza este un punct de cotitură în viața femeilor. Ca piatră de hotar, poate avea un efect mare asupra unei femei, pe plan fizic și emoțional. În timp ce menopauza poate aduce simptome neplăcute, precum transpirații nocturne și bufeuri (hot flashes), ciclu menstrual neregulat și afectarea somnului, fiecare femeie experimentează menopauza în mod diferit. Unele femei ar putea trece prin șapte ani de bufeuri incomode, în timp ce alte femei prezintă niciunul sau puține simptome. Oricât de perturbatoare poate fi menopauza din punct de vedere fizic, poate fi și începutul unui sezon plin de satisfacții, energizant și creativ al vieții unei femei.

Luna femeii = Luna Secom, astfel că e cel mai bun moment să îți achiziționezi cel mai complex supliment dedicat acestei perioade – Alive! WOMEN`S Ultra potency – formula special creată pentru femeile de peste 50 de ani, ce susține sănătatea organismului feminin în timpul menopauzei. Ingredientele active fabuloase ce compun aceste suplimente ajută la:

  • formarea naturală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, dinților și gingiilor
  • reglarea activității hormonale și secreția normala de hormoni tiroidieni
  • coagularea normală a sângelui și menține integritatea sistemului venos și a circulației venoase
  • susținerea sănătății sistemului digestiv, menținând tranzitului intestinal normal și contribuind la funcționarea normală a enzimelor digestive
  • susținerea sistemului nervos prin menținerea sănătății psihice și a funcției cognitive.
  • întărirea sistemului imunitar și protejarea celulele împotriva stresului oxidativ
  • rol important în lupta împotriva afecțiunilor oculare și în procesul de diviziune și de diferențiere celulară.
  • Ceai Menopauza 20plicuri Fares

    Ceai Menopauza 20plicuri Fares

    7,50 lei
    Ajuta la mentinerea confortului fizic si psihic al femeilor aflate la menopauzaEfect: estrogenicantioxidanttoniccalmantimbunatateste circulatia sangelui.Recomandari:Simptome caracteristice menopauzei:bufeuriinsomniiiritabilitatnervozitate. Ingrediente:salvie (Salviae herba)fructe de fenicul (Foeniculi fructus)lucerna (Medicaginis herba)cretisoara (Alchemillae herba)radacina de lemn dulce ...
  • Extract Gliceric pentru Menopauza 50ml AdNatura

    Extract Gliceric pentru Menopauza 50ml AdNatura

    16,00 lei
    Produs natural recomandat pentru: mentinerea echilibrului femeii aflate la menopauza, controlarea simptomelor neplacute care insotesc menopauza precum hemoragii uterine, bufeuri, sani durerosi, crestere in greutate, iritabilitate, depresie.Compozitie:extract 1:10, in solutie hidroglicerica, cu 50% v/v glicerina vegetala, din urmatorul amestec de plante:cretisoara, parti aeriene - Alchemilla vulgar ...
  • Mladite de Zmeur Concentrat 15ml PlantExtract

    Mladite de Zmeur Concentrat 15ml PlantExtract

    56,30 lei
    Indicatii:sustine echilibrul hormonal al aparatului genital feminin de la pubertate la menopauzaajuta la ameliorarea simptomelor neplacute de inainte si din timpul ciclului menstrualaajuta la ameliorarea simptomelor din menopauza si din afectiuni ale aparatului genital feminin.Propuneri de asocieri cu alte produse gemoterapice: in dureri menstruale puternice, cu Extract din muguri de Calin - ...
  • Polygemma 9 - Femei 50+ 50ml, PlantExtrakt
    -28%

    Polygemma 9 - Femei 50+ 50ml, PlantExtrakt

    34,43 lei
    48,00 lei
    Sustine organismul femeii in perioada de menopauza si postmenopauzaCombinatie de extracte gemoterapice din mladite de Zmeur, Mur, Merisor si Sequoia. Ajuta la depasirea starilor neplacute generate de dezechilibrul hormonal de la menopauza.Imbunatateste elasticitatea uterului.Creste absorbtia calciului la nivel intestinal.Amelioreaza durerile articulare.Efect antisenescent. Extractul gemo ...

O gamă largă de alte suplimente dedicate acestei perioade provocatoare pot fi găsite în webshop-ul Vitamix - sub formă de comprimate, uleiuri, ceaiuri și extracte, toate naturale și atent selectate pentru a îți deveni adjuvanți de încredere în menținerea unui organism sănătos din toate punctele de vedere, după vârsta maturității.

Însă pentru a te bucura de o tranziție cât mai ușoară, sunt multe lucruri care îți pot influența starea, și e bine să ții cont de toate. Vitamix a strâns la un loc principalele moduri prin care puteți rămâne sănătoase și zâmbitoare în timpul și după menopauză:

  1. Suplimentează aportul de vitamine B12 și B6 – Vârsta medie a menopauzei este de 51 de ani. Femeile peste 50 de ani au nevoie de mai multă vitamina B12 pentru a menține sănătatea sângelui și a nervilor și vitamina B6 pentru a vă ajuta corpul să descompună proteinele. Pentru a obține ambele, consumați mai multe ouă, cereale fortificate și carne roșie, dar și suplimente complexe, care le includ.
  2. Menține un stil de viață activ – Exercițiul fizic este cel mai bun prieten al femeilor în lupta cu simptomele de menopauză. Lista beneficiilor este lungă – ajută la întărirea oaselor, îmbunătățește starea de spirit și reduce tensiunea arterială, ajutând totodată la un somn odihnitor. Găsește un sport care îți place și practică-l cu regularitate. Plimbă-te mult pe jos și ieși cât de des în aer liber!
  3. Ai grijă la nutriție – Crește-ți aportul de acizi grași omega-3 din alimentație, pentru a reducere frecvenței bufeurilor și riscul bolilor de inimă. Include în alimentație somon, nuci și ulei de canola, adoptând o dietă predominant mediteraneeană. Tototdată, va trebui să reduci numărul de calorii. Conform studiilor, o femeie de peste 50 de ani va avea nevoie de mai puține calorii decât înainte de 50. Numărul de calorii de care veți avea nevoie depinde de cât de activ sunteți fizic.
  4. Respiră! – Stresul declanșează bufeurile multor femei. Reglând respirația, lent și adânc, poți reduce severitatea duratei bufeurilor cu 50%.
  5. Consumă soiaSoia conține fitoestrogeni, care dă efecte similare estrogenului. Oamenii de știință au descoperit că consumul de soia poate reduce frecvența și severitatea bufeurilor. Ca bonus, boabele de soia, lintea, năutul sunt, de asemenea, surse excelente de proteine și fibre.
  6. Află despre terapia hormonală – discută cu medicul tău despre opțiuni și află dacă ți se potrivește.

Menopauza poate fi o etapă dificilă a vieții, dar, cu o atitudine pozitivă, următorii 40 de ani de viață se vor îmbunătăți. Acum este momentul să faci ceva ce ai vrut mereu să încerci, dar nu ai avut niciodată timp înainte. De exemplu, poți să înveți să cânți la un instrument, să pictezi, să faci voluntariat, să grădinărești sau să te alături unui club de carte. Poți călători după bunul plac și te poți dedica familiei, în aceeași măsură, ori reconecta cu persoane și hobby-uri mai vechi.

Limitele ne sunt impuse doar de propria imaginație. Asumă-ți controlul asupra vieții și sănătății tale!

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.