Ardeiul Chili este cunoscut încă din antichitate. Descoperarile archeologice povestesc că era folosit în Mexic și în Peru, deja cinci secole înainte de Hristos. În Europa ardeiul chili a ajuns în anul 1493, adus de Cristopher Columbus. Chili nu este doar ca condiment, are niște beneficii extraordinare asupra sănătății. Ardeiul iute face parte din familia capsicum, și este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum. Ajută la stimularea metabolismului, prin acțiunea pe care o are asupra structurii venoase. Este benefic atât pentru stomac cât și tractul intestinal deoarece stimulează miscarea peristaltică a intestinului, ajută la eliminarea fecalelor și contribuie la reconstrucția țesutului din stomac facilitând vindecarea leziunilor stomacale și ulcerelor intestinale.
Chili este un tip de ardei care arde carbohidrații și poate fi inclus cu succes în dietă. Reduce pofta de mâncare, astfel, nevoia de a mânca pe tot parcursul zilei este redusă. De asemenea, chili reduce nevoia de a mânca alimente grase sau cu foarte multe calorii. Persoanele care adoră mâncarea picantă vor reduce cu până la 50% consumul de dulciuri.
“Războiul” alimentației de după sărbători În perioada sărbătorilor de iarnă cea mai mare provocare a fost menținer
Aditivii alimentari (cunoscuți în mod popular drept E-uri) au avut o reputație proastă în ultima vreme, însă ei există în
Reducerea aportului de zahăr rafinat poate fi dificilă, dar având în vedere cât de dăunător poate fi zahărul, merită cu sigura
După o perioadă încărcată sau una de post, sărbătorile pascale, ca mai oricare altele din calendar, ne pot face să exagerăm în mai
Fără gluten ≠ fără gust. Ai poftă de o gustare, dar trebuie să eviți glutenul, din pricina unui diagnostic de boală celiacă sau a intolera
Există o gamă largă de tratamente pentru psoriazis, de la unguente pentru piele până la cele medicamentoase, însă pentru acel