✨ Reducere de -12% la toate produsele de pe site-ul nostru ✨
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ţelina şi beneficiile ei pentru sănătate

Ţelina şi beneficiile ei pentru sănătate
     
Dacă te-ai obișnuit să te gândești la ţelină ca la o legumă crocantă telina, dar nu o parte importantă a sprijinului sănătăţii tale, este timpul să te gândeşti din nou. Cercetările recente au consolidat foarte mult cunoștințele noastre despre beneficiile anti-inflamatorii ale telinei, inclusiv protecția acestuia împotriva inflamației în tractul digestiv.
 
Caracteristici nutriţionale:
Ţelina este o sursă excelentă de vitamina C şi fibre.
Este o sursă foarte bună de potasiu, acid folic şi vitamina B6 şi B1
Ţelina este o sursă bună de calciu şi vitamina B2.
Sursă bogată de sodiu alimentar.
 
Câteva din beneficiile asupra sănătăţii:
  • Respiraţie urât mirositoare
În general, orice aliment care este bun pentru corpul tău este bun şi pentru respiraţia ta, dar se pare că ţelina este făcută la comandă pentru combaterea halitozei.
Majoritatea experţilor cred că cea mai comună cauză a respiraţiei urât mirositoare este igiena dentară precară. Ronțăind o tulpină de ţelină este benefic în două moduri: rugozitatea acesteia ajută la eliminarea bacteriilor din spatele limbii prin și fibrele sale naturale ajută la curăţarea dinţilor. E ca și cum ai folosi o periuță de dinți comestibilă. 
  • Infecţia vezicii urinare
Cu o mulțime de compuși analgezici, anti-inflamatori și diuretici, precum și unele blocante de calciu, extractul de semințe de țelină par adecvate pentru tratarea infecțiilor vezicii urinare.
Se spune că semințele de țelină îmbunătățesc cantitatea și calitatea urinei și sunt un diuretic util pentru infecţii ale tractului urinar.
  • Bursita
Inhibitorii COX-2 sunt un tip de anti-inflamatoare nesteroidiene, care au fost aclamați ca noua "aspirină miracol", dar este nevoie să spun că au mai multe efecte secundare. Așa cum se întâmplă, multe alimente și condimente conţin inhibitori COX-2 în mod natural și este puțin probabil să provoace efecte secundare adverse. Două dintre cele mai bune surse naturale de COX-2 sunt țelina şi semințele de țelină, care conțin cantități mari de analgezic apigenina. Deci, bursita și multe alte condiții inflamatorii vor beneficia de includerea ţelinei în dieta dumneavoastră, de asemenea puteţi face un ceai din seminţe de ţelină proaspăt zdrobite sau se pot lua suplimente din semințe de țelină, dacă nu vă place gustul plantei proaspete.
  • Cancer
Unul dintre compușii activi din ţelina este cumarina fitochimică, care a fost dovedită a fi eficientă în prevenirea cancerului și capabilă de a spori activitatea anumitor celule albe din sânge, care ajută la combaterea cancerului. Aceasta ajută, de asemenea, la prevenirea radicalilor liberi. Ţelina conţine, de asemenea, compuşi numiţi acizi fenolici, care blochează acțiunea substanţelor numite prostaglandine. Unele dintre acestea  sunt considerate că ar încuraja creșterea celulelor tumorale.
  • Infecții micotice
Ţelina este în mod natural rezistentă la agenții patogeni în timpul depozitării, deoarece conține un creuzet de fungicide, cu mai mult de două duzini de deja identificate. Dacă sunteți predispus la infecții micotice sau vă luptaţi în prezent cu una, mâncaţi o legătură de ţelină pe zi pentru a păstra aceşti microbi sub control.
  • Gută
Inhibitorii COX-2 prezenţi în semințele de țelină și țelină sunt, de asemenea, buni la reducerea nivelului de acid uric, care sunt cauza atacurilor de gută. Mâncând fie patru tulpini de ţelină sau luând două până la patru comprimate de extract de seminţe de țelină zilnic poate chiar elimină atacurile de gută. Dacă aveți un storcător de fructe, este o idee foarte bună să beţi suc de ţelină proaspăt stors sau îl puteţi adăuga la alte fructe și legume. Se poate bea un pahar în fiecare zi.
  • Febra fânului
Ţelina urcă în topul listei de alimente care ajută la atenuarea simptomelor alergiei. De asemenea, pe această listă sunt morcovii, ghimbirul, mentă, pătrunjelul, curcuma, muşeţelul şi varză.
Alte afecţiuni care pot fi ameliorate cu ţelină: hipertensiune arterială, indigestie, pierderi de memorie, pneumonie, simptomele menopauzei.
Sugestii de servire:
Ţelina crudă poate fi consumată întregă, stoarsă sau utilizată în salate.
Adaugă ţelină tocată la salata ta preferată de ton sau pui.
Deși aceasta poate fi servit pe cont propriu, după o uşoră aburire, ţelina este un excelent plus la supe, tocane și legume fierte sau prăjite.
Ţelina tocată fiartă cu ceapă şi ridichi se poate servi cu un sos de brânză deasupra.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.