✨ TENTATIA ZILEI
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Sanatate sexuala.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Efectele curative ale afinelor

Efectele curative ale afinelor
     
Afinul este o un arbust, ai carui fructe coapte si uscate și frunze sunt folosite pentru a face medicamente.
Afinele sunt utilizate pentru imbunatatirea vederii, inclusiv vedere de noapte. pentru tratarea unor afecțiuni oculare, cum ar fi cataracta si tulburari ale retinei. 
 
 
 
Unii oameni folosesc afinele pentru ameliorarea sau tratarea unor condiții precum cele de inima si ale vaselor de sange, inclusiv rigidizarea arterelor (ateroscleroza), vene varicoase, scaderea fluxului de sange in vene sau dureri in piept.
Afinele sunt, de asemenea, utilizate pentru sindromul de oboseala cronica, hemoroizi, diabet, osteoartrita, guta, infectii ale pielii, tulburari gastro-intestinale, boli de rinichi, și infectii ale tractului urinar. Cateodata afinele sunt aplicate direct in gura pentru a ameliora durerile in gat.
Aceste fructe conțin substanțe chimice numite taninuri, care pot ajuta la imbunatatirea diareei, precum si a iritatiei gurii si gatului, prin reducerea inflamatiei. Exista unele dovezi ca substantele chimice gasite in frunzele de afine pot ajuta la scaderea nivelului  glicemiei si a colesterolului. Unii cercetatori cred ca substantele chimice din frunze de afin, numite flavonoide ar putea imbunatati, de asemenea, circulatia sangvina la persoanele cu diabet zaharat. Probleme de circulatie pot afecta retina ochiului.
ATENTIE insa pentru ca afinele pot interactiona cu medicamentele pentru diabet zaharat. Luand frunze de afin, impreuna cu medicamente pentru diabet zaharat ar putea provoca scaderi prea mari ale glicemiei. Monitorizati indeaproape nivelul glicemiei. S-ar putea sa fie nevoie sa schimbati doza medicamentului.
Afinele pot fi consumate crude sau fierte. Ele sunt foarte zemoase o data fierte. Se pot servi cu smantana si zahar, in musli sau in salata de fructe. In mod traditional, afinele se adauga la placinta sau tarta cu mere pentru a absorbi excesul de suc.  Afinele poate fi, de asemenea, adaugate la amestecuri de fructe de vara, coapte in briose sau transformate in serbeturi si sosuri. Ele sunt excelente in gemuri, iar in Franta sunt transformate in lichior.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter