Luna AdNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Dezlegare la peste

Dezlegare la peste
     
Cu valoare nutriționala excepțională, datorită concentrației bogate de acizi grași omega-3, somonul este un favorit printre iubitorii de pește și este popular și printe cei care nu adoră peștele. Somonul este un pește incredibil, care de-a lungul ciclului său de viață (între 2 și 5 ani), călătorește mii de kilometri pentru a reveni la locația în care s-a nascut pentru reproducere.
 
Consumul de somon are multiple beneficii asupra sănătății, printre care se numara: 
 
Beneficiile cardiovasculare
Aportul de pește bogat în omega-3 este asociat cu un risc scăzut de numeroase probleme cardiovasculare, inclusiv: infarct miocardic, accident vascular cerebral, aritmie, hipertensiune arterială și trigliceride ridicate în sânge. 
 
Stare de spirit și cognitivă mai bună
Cercetătorii au descoperit că aportul de omega 3 din pește este benefic pentru gândire și ajută la reducerea riscului de boli și problem legate de creier. Consumul de omega 3 și de pește conținând omega 3 este asociat cu un risc scăzut de depresie, scăderea riscului de ostilitate în anumite studii efectuate pe adolescenți și scăderea riscului de declin cognitiv la persoanele în vârstă.
 
Protecția articulaților
Studii recente demonstrează prezența de molecule mici de proteine bioactive (numite peptide bioactive), în somon, care pot oferi un sprijin special pentru cartilajului articular (ca și alte tipuri de țesut). Un peptid bioactiv special numit calcitonina a fost de un interes deosebit în aceste studii, deoarece o formă umană de calcitonină se produce în corpul uman de glanda tiroidă, și știm că acesta este un hormon esențial care ajută la reglarea și stabilizarea balanței de colagen și minerale în oase și țesutul înconjurător.
 
Benefic pentru vedere
Aportul de omega 3 și consumul de pește cu conținut de omega 3 a fost asociat cu un risc scăzut a două probleme legate de ochi: degenerescență maculară și boala ochiului uscat.
 
Risc scăzut de cancer
Aportul de pește bogat în grăsimi omega-3 este, de asemenea, asociat cu un risc scăzut pentru mai multe tipuri de cancer. Aceste tipuri de cancer includ cancerul colorectal, cancerul de prostată, și cancerul de sân.
 
Somonul este vândut sub mai multe forme. Somonul proaspat este disponibil întreg, în bucăți sau sub forma de file. Acesta este, de asemenea, disponibil congelat, conservat, uscat sau afumat. Se recomandă consumul de somon proaspăt sau conservat și curățat de piele.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.