Zilele Rapunzel
toate produsele cu -12% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Detoxifiere cu anghinare?

Detoxifiere cu anghinare?
     
Exista mai multe moduri de a profita de beneficiile uimitoare asupra sanatatii ale anghinarelor. In timp ce multi oameni prefer sa consume centrul legumei, frunzele sunt cele care contin cele mai multe proprietati.O anghinare trebuie gatita cu abur daca doriti sa consumati legume cu tot cu tulpina.
Iata cateva dintre beneficiile acesteia pentru sanatate:
Bogata in antioxidanti
Un studiu realizat de catre USDA a constatat ca anghinarele au mai multi antioxidanti decat orice alte legume si au locul sapte intr-un studiu al nivelurilor antioxidantilor asupra 1.000 de produse alimentare. Uneii dintre antioxidanti puternici din anghinare sunt quercertina, rutin, antociani, cynarin, luteolina si silimarina.
Ajuta la prevenirea si tratarea cancerului
Studiile efectuate cu extract de frunze de anghinare au constatat ca acesta induce apoptoza (moartea celulelor) si reduce proliferarea celulelor in mai multe forme diferite de cancer, inclusiv cancerul de prostata, leucemie si cancer de san. Un studiu italian a constatat ca o dieta bogata in flavanina, prezenta in anghinare reduce riscul de cancer mamar.
Cresterea debitului biliar si protejarea ficatului
Pulpa de frunze de anghinare contine un antioxidant numit cynarin care creste fluxul de bila. Studiile au descoperit ca acelasi antioxidant impreuna cu silimarina pot regenera tesutul hepatic. Anghinare au fost mult timp folosite in medicina alternativa ca un tratament pentru boli hepatice, iar studiile stiintifice sustin acest aspect.
Anghinarele ajuta sistemul digestiv. Ele sunt un diuretic natural, imbunatatesc functia vezicii biliare, reduc colesterolul si se recomanda ii cazuri de mahmureala.
Nu este recomandata utilizarea anghinarii in cazul afectiunilor acute renale si hepato-biliare.
 
 
 
Selectarea si depozitarea
Recoltarea se face de obicei atunci cand mugurii sunt inca imaturi si se culeg chiar inainte de deschiderea petalelor. Anghinarele proaspete sunt acelea care sunt grele pentru dimensiunea lor si nu au nici o taietura sau lovitura. Frunzele sale ar trebui sa stea stranse impreuna, ar trebui sa aiba culoarea verde inchis si sa scartaie usor cand sunt apasate. Evitați anghinarele foarte mari si dure. Se consuma proaspete, in frigider pot sta acoperite cu o folie pana la o saptamana.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter