⏰ Reducere de -10% la toate produsele de pe site
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Detoxifiere cu anghinare?

Detoxifiere cu anghinare?
     
Există mai multe moduri de a profita de beneficiile uimitoare asupra sănătății ale anghinarelor. În timp ce mulți oameni preferă să consume centrul legumei, frunzele sunt cele care conțin cele mai multe proprietăți. O anghinare trebuie gătită la abur dacă doriți să consumați legume cu tot cu tulpină.
Iată câteva dintre beneficiile acesteia pentru sănătate:
  • Bogată în antioxidanți
Un studiu realizat de către USDA a constatat că anghinarea are o mulțime de antioxidanți comparativ cu orice alte legume, ocupând locul șapte într-un studiu privind nivelul antioxidanților asupra 1.000 de produse alimentare. Dintre antioxidanții puternici din anghinare regăsim: quercertina, rutina, antociania, cynarina, luteolina și silimarina.
  • Ajută la prevenirea și tratarea cancerului
Studiile efectuate cu extract de frunze de anghinare au constatat că acesta induce apoptoza (moartea celulelor) și reduce proliferarea celulelor în mai multe forme diferite de cancer, inclusiv cancerul de prostată, leucemie și cancer de sân. Un studiu din Italia a constatat că o dietă bogată în flavanină, prezentă în anghinare reduce riscul de cancer mamar.
  • Creșterea debitului biliar și protejarea ficatului
Pulpa de frunze de anghinare conține un antioxidant numit cynarin care crește fluxul biliar. Studiile au descoperit că același antioxidant împreună cu silimarina pot regenera țesutul hepatic. Anghinare a fost mult timp folosită în medicina alternativă ca un tratament pentru boli hepatice, iar studiile științifice susțin acest aspect.
 
Anghinarele ajută sistemul digestiv. Ele sunt un diuretic natural, îmbunătățesc funcția vezicii biliare, reduc colesterolul și se recomandă îi cazuri de mahmureală.
Nu este recomandată utilizarea anghinării în cazul afecțiunilor acute renale și hepato-biliare.
 
 
 
Selectarea și depozitarea
Recoltarea se face de obicei atunci când mugurii sunt încă imaturi și se culeg chiar înainte de deschiderea petalelor. Anghinarea proaspătă este grea comparativ cu dimensiunea ei pentru si nu prezintă nici o taietură sau lovitură. Frunzele sale ar trebui să stea strânse împreună, trebuie să aibă culoarea verde închis și să scârțâie ușor când este apăsată. Evitați anghinarea foarte mare și dură. Se consumă proaspătă, în frigider pot sta acoperite cu o folie până la o săptămână.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.