⏰ Reducere de -10% la toate produsele de pe site
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

De ce este bine să consumi zilnic un pumn de caju crud?

De ce este bine să consumi zilnic un pumn de caju crud?
     

În ultima vreme, nucile caju câștigă din ce în ce mai mulți adepți. Le vedem tot mai des în magazine, folosite pe post de gustare de persoanele din jurul nostru dar și într-o multitudine de rețete. Nucile caju reprezintă o gustare absolut delicioasă, extrem de sănătoasă. Iată de ce ar trebui să consumi zilnic cel puțin un pumn de caju crud.

Sunt ideale pentru siluetă

Îți este teamă că te vei îngrășa dacă vei consuma zilnic nuci caju? Nu te îngrijora. Acesta este doar un mit. Nucile caju sunt bogate în materii grase însă acestea din urmă sunt considerate grăsimi bune și corespund porției recomandate de specialiști. În plus, nucile caju conțin mai puține lipide decât orice alt tip de nuci. Uită de calorii. Nucile caju nu te vor face să iei în greutate. Contrar ideilor preconcepute, persoanele care consumă nuci caju în mod regulat sunt mai slabe decât cele care le consumă mai rar.

Nucile caju sunt bune pentru oase

Nucile caju au un conținut bogat de magneziu și cupru. În timp ce magneziul este indispensabil pentru oase, cuprul le conferă acestora din urmă flexibilitate.

Nucile caju previn cancerul

Proantocianidele reprezintă o clasă de flavonoide care luptă împotriva celulelor tumorale impiedicând divizarea acestora. Aceste proantocianide existente în nucile caju contribuie la lupta împotriva celulelor canceroase, ne țin departe de cancerul de colon. Un avantaj considerabil.

Sănătatea cardiovasculară

Nucile de caju au un conținut scăzut de materii grase spre deosebire de alte nuci sub formă de acid oleic, extrem de sănătos pentru inima noastră. Nucile caju nu conțin colesterol și antioxidanții prezenți te țin departe de bolile cardiace.

Diminuează presiunea arterială

Nucile caju contribuie la diminuarea presiunii arteriale datorită magneziului conținut în cantitate mare.

Ajută podoaba capilară

Cuprul este esențial în producerea melatoninei, de unde își trage culoarea podoaba noastră capilară. Deficiența de cupru este cea care duce la albirea părului. Nucile caju au un conținut bogat de cupru. Consumă-le în mod regulat pentru a avea o podoabă capilară de vis și pentru a evita apariția firelor albe.

Sănătatea nervilor

Magneziul este stocat la suprafața oaselor ceea ce împiedică calciul să penetreze în celulele nervoase și să ne păstreze vasele sanguine și mușchii relaxați. Un nivel insuficient de magneziu poate duce la contractarea mușchilor și provoacă o tensiune arterială ridicată, migrene.

Previn calculii biliari

Consumul regulat de nuci caju poate reduce riscul de a dezvolta calculi biliari.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.