Crema Vegana din Caju si Matcha - Reteta Creata de Lecturi si Arome

Crema Vegana din Caju si Matcha - Reteta Creata de Lecturi si Arome
     

Reteta pentru o crema vegana delicioasa din caju cu matcha, inspirata din produsele springmarkt. Ideala pentru cupckakes sau orice prajitura!

 De ce tocmai caju si Matcha?

  • „Pentru ca aceste alune delicate dupa ce sunt pasate se transforma intr-o pasta cremoasa”
  • Matcha nu este altceva decat o pudra de ceai verde gatita la aburi si apoi uscata la soare. Aceasta era la mare cautare printre budistii din China si Japonia antica atunci cand se pregateau de facut meditatii Zen. In zilele noastre faima acesteia s-a extins in toata lumea asa ca acum este folosita pe intreg globul in tot felul de preparate, de la ceai la smoothie, la inghetata, prajituri sau deserturi raw, pancakes, dressing-uri pentru salate, etc. Poate o sa va intrebati de ce a devenit atat de faimoasa pudra de matcha. Ei bine, studiile arata ca aceasta are foarte mare capacitate de absobtie a radicalilor liber din organism. Capacitatea antioxidanta totala a acesteia are o valoare de 1348 de unitati pe gram fata de cele doar 105 unitati pe gram ale rodiilor sau de 91 unitati pe gram ale afinelor. Matcha, cum spuneam mai sus, nu e altceva decat frunza de ceai verde. Doar ca acestea, dupa prelucrare si transformarea lor in ceea ce cunoastem sub denumirea de matcha are puteri antoxidante deosebite. O ceasca de matcha are o putere antioxidanta de 10 ori mai mare decat cea a unei cesti de ceai negru sau verde.

 Ingrediente necesare pentru crema de caju cu matcha

  • 100 grame de caju
  • 200 ml apa pentru inmuiat
  • o lingura de zahar pudra
  • 20-30 grame de ulei de cocos
  • un sfert de lingurita de esenta de vanilie
  • o lingurita cu pudra de matcha
  • 2 linguri cu apa fierbinte (fiarta si apoi racita 4 minute)
  • un varf de cutit cu sare

Cu o zi inainte sau cel putin cu 4 ore inainte de a incepe pregatirea cremei caju-ul se pune la inmuiat in apa. Daca nu aveti prea mult timp la dispozitie adaugati apa calda peste el.

Pentru a face crema de caju cu matcha va trebui mai intai sa scurgem caju-ul de apa in care a stat la inmuiat. Incalzim 2 linguri de apa pana la punctul de fierbere sau fierbem si apoi lasam la racit pentru 2-3 minute.

Adaugam treptat apa peste pudra de matcha incorporand-o si transformand-o intr-o pasta mai lichida. Punem caju-ul in vasul robotului, adaugam pasta de matcha, zaharul pudra, sarea, esenta de vanilie si uleiul de cocos topit. Pornim blenderul si mixam pana cand se transforma intr-o pasta cremoasa.

Tips&trics:

– In functie de ce timp de blender aveti la dispozitie este posibil sa mai aveti nevoie de o lingura de apa sau lapte vegetal in plus. 

– Daca va plac cremele mai grase puteti adauga chiar si 30 de grame de unt de cocos.

– Esenta de vanilie am folosit-o pentru ca matcha are un gust aparte de care eu nu sunt chiar atat de incantata. Daca nu va deranjeaza aroma acestei pudre si nici a untului de cocos puteti sa nu mai adaugati si vanilie.

Acoperim crema si dam pentru 30 de minute la rece. Untul de cocos se va intari la loc si crema va deveni ferma asa cum e o crema facuta cu unt din lapte de vaca.

Tips&Trics

– Cel mai bine este sa puneti crema de caju cu matcha chiar inainte de a le servi deoarece aceasta, in contact cu aerul isi va schimba putin culoarea, va deveni de un verde mai intens.

comments powered by Disqus

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Comanda
L-V intre 9-17
0365-430.166
Transport GRATUIT
la comenzi peste 150 Lei

Produsul lunii