⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Consumul regulat de alimente picante extinde speranța de viață

Consumul regulat de alimente picante extinde speranța de viață
     

Mâncarea picantă vă poate face să simțiți că v-a luat gura foc sau vă poate face să transpirați profund. Cu toate acestea, un nou studiu relevă faptul că consumul regulat de alimente picante ar putea, de asemenea, să reducă riscul de decese în anumite condiții.

Chilii proaspeți conțin capsaicină, despre care se știe că are efecte anticanceroase, antiinflamatorii și antihipertensive. Studiul observațional, a concluzionat că persoanele ale caror diete zilnice conțin regulat alimente picante au avut un risc mai mic de deces din cauza cancerului, a bolilor cardiace ischemice și a bolilor respiratorii.

Multe studii anterioare au demonstrat că anumite condimente au beneficii pentru sănătate, cum ar fi ardeii roșii. Agenți bioactivi din condimente precum capsaicina pot avea efecte benefice la persoanele obeze și suferinde de boli cardiovasculare. Mirodeniile mai jocă un rol proeminent în sănătatea umană.

Pentru a dovedi acest lucru, o echipă de cercetători de la Academia Chineza de Științe Medicale a analizat datele obținute de la China Kadoorie Biobank - un studiu prospectiv realizat pe mai mult de o jumătate de milion de adulți din regiuni geografice diferite din China. Au urmărit 487.375 de participanți cu vârstă cuprinsă între 30 și 79 de ani, a căror sănătate a fost evaluată în mod regulat. Când fiecare participant a fost înscris la studiu în perioada 2004-2008, a completat un chestionar cu privire la sănătatea și consumul de alimente condimentate, carne roșie, legume și alcool. În timpul perioadei de urmărire, 5% dintre participanții supraviețuitori au fost interogați la întâmplare din nou în 2008 pentru a evalua dacă rezultatele chestionarelor de referință reflectă cu exactitate consumul de alimente picante în timp. Autorii studiului arată că, consumul de mâncare picant a fost raportat în mod consecvent.

Un total de 20.224 de decese au fost înregistrate în perioada de urmărire, participantii fiind urmăriți pentru o medie de 7,2 ani. Cercetătorii au observat că participanții care au consumat alimente picante 3-7 zile pe săptămână au avut o speranță de viață mai ridicată cu 14%, iar cei care consumau picant o dată sau de două ori pe săptămână au avut un risc de deces cu 10% mai mic.

În altă ordine de idei, nativii americani (triburile de indieni) au folosit piperul de cayenne ca o formă de medicament timp de cel puțin 9.000 de ani. Capsaicina poate fi găsită în numeroase medicamente pentru ameliorarea durerii. Capsaicina este, de asemenea, un ingredient în multe forme de spray cu piper.

Consumul frecvent de alimente condimentate a fost, de asemenea, asociat cu un risc mai mic de deces din cauza cancerului, a bolilor cardiace ischemice și a bolilor sistemului respirator. Acest risc redus a fost mai pronunțat în rândul participanților la femei decât al participanților de sex masculin. În ceea ce privește alimentele condimentate, cercetătorii au descoperit că cele mai frecvent utilizate condimente pentru participanții care au consumat alimente picante săptămânal au fost ardeii proaspeți și uscati. Participanții care au mâncat în mod regulat chili proaspeți au avut un risc redus de deces cauzat de cancer, boli cardiace ischemice și diabet.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.