30 RON reducere la comenzile de peste 199 RON ✨
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Condimente pentru toamna

Condimente pentru toamna
     

Folosim condimente în fiecare zi și le considerăm esențiale în bucătărie! Cu trecerea timpului mai încercăm condimente noi sau specifice unui sezon. Vara, când afară vremea e caldă și sufocătoare, este recomandat folosirea condimentelor răcoritoare, ca menta proaspătă. Toamna cand este frig afară, bate vântul și vin ploile, vrem să ne încălzim cât mai repede și suntem tentați să folosim anumite condimente, și nu degeaba, deoarece anumite condimente chiar au beneficiul de a încălzi întregul organism! Aceste condimente sunt ideale pentru a învinge frigul toamnei și iernii. 

Iată câteva condimente care au capacitatea de a încălzi trupul:

GHIMBIR:

Ghimbirul este considerat unul dintre cele mai versatile condimente, deoarece poate să fie folosit în absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe și feluri principale, până la deserturi și băuturi. Este un condiment frecvent întrebuințat în rețetele de toamnă! În afară de gustul extraordinar ce îl dă mâncărurilor, are nenumărate beneficii asupra organismului: stimuleaza digestia, întărește imunitatea, elimină stresul fizic, stimulează circulația sanguină și elimină senzața de greață. Este folosit și pentru tratarea răcelii, are capacitatea de a stimula transpirația, ajutând astfel corpul să elimine toxinele.

 Știai că ghimbirul conține un antioxidant puternic, numit gingerol, care distruge anti-endorfinele (substanțele organismului care induc starea de anxietate, stres și apatie)?!

TURMERICUL:

Turmericul este condimentul cel mai des folosit în India, iar în medicina tradițională indiană este considerat un antibiotic natural! Este cunoscut mai ales pentru proprietățile sale de a stimula memoria, pentru efectele lui benefice asupra digestiei, pentru puterile antiinflamatorii și pentru efectul asupra sănătății cardiovasculare. Citește mai mult despre turmeric aici!

SCORȚIȘOARA:

De-a lungul secolelor scorțișoara a însoțit mâncărurile dulci și prăjiturile și este considerat condimentul Crăciunului! Stimulează circulația sângelui, mai ales la extremități, fiind foarte des adaugat (în combinație cu ghimbirul) în vinul fiert. Gustul excelent al scorțișoarei nu este recomandat numai pentru cei care adoră dulceața, este un condiment de toamnă care însoțește de foarte multe ori tocănițele picante! Scorțișoara întărește imunitatea, scade colesterolul, îmbunătățește digestia, tratează tusea și energizeaza organismul.

NUCȘOARA:

Nucșoara are aspectul unui nuci și este un condiment specific sărbătorilor de iarnă și sezonului rece! Dă un gust extraordinar preparatelor cu sosuri albe și de brânză, prăjiturilor și băuturilor calde. Ameliorează durerile musculare, elimină nervozitatea și anxietatea, îmbunătățește memoria și este un tonic pentru întregul sistem nervos.

PIPERUL NEGRU:

Piperul nu lipsește niciodată din preparatele mesei de Craciun sau de revelion! Este un condiment folosit de mii de ani nu numai pentru gustul lui unic, dar și pentru beneficiile lui asupra sănătății. Întărește sistemul imunitar, este un tonic general, protejează ficatul, ajută circulația sângelui și combate constipația. Stimulează metabolismul, fiind recomandat în curele de slăbire.

CARDAMOM:

Cardamom este un ingredient foarte des folosit în istorie. Se spune că în grădinile regelui din Babylon în anul 720 IC creștea cardamom, vechii greci și românii foloseau cardamomul în parfumuri, iar egiptenii mestecau cardamon pentru albirea dinților și pentru îndulcirea respirației. Medicina Ayurvedică Indiană (din tradiția Hindu) folosea mirodenia ca leac pentru problemele urinare și de piele. Cardamomul este un afrodisiac natural, care energizează trupul, este un diuretic natural, elimină excesul de apă din organism, ajută digestia, stimulează circulația sângelui și este un antioxidant excelent.

Iată o rețetă foarte simplă de încercat în toamna asta: Mini tarte cu brânză și condimente de toamnă!

Ingrediente: tarte gata preparate, smântână, apă, cremă de brânză, 2 linguri de zahăr și mixul de condimente de toamnă după plac.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.