Ceaiul este o băutură iubită de multe persoane, consumată din cele mai vechi timpuri atât pentru proprietățile lui benefice asupra sănătății, dar și ca o modalitate de a socializa. Atât ceaiul verde, cât și ceaiul negru sunt extrase din frunzele aceleiași plante numită Camellia sinensins. Diferența dintre cele două este că ceaiul negru este oxidat, iar ceaiul verde nu.
Pentru obținerea ceaiului negru, frunzele sunt rulate, iar apoi sunt puse la uscat pentru a încuraja procesul de oxidare. Ceaiul verde este obținut printr-un proces ce previne oxidare, de aceea acesta este deschis la culoare. În articolul de astăzi vom explora beneficiile ambelor tipuri de ceaiuri:
Beneficiile comune al ceaiului verde și negru
Chiar dacă există diferențe între cele două tipuri de ceaiuri, totuși acestea oferă și beneficii comune asupra sănătății noastre.
Protejează inima – ambele ceaiuri conțin antioxidanți ce protejează vasele de sânge și inima, ajută la reducerea colesterolului rău și a trigliceridelor.
Stimulează funcțiile neuronale – ambele variante conțin cofeină, iar aceasta stimulează sistemul nervos, ajută la secreția dopaminei și serotoninei ce oferă o stare de bine și fericire.
Cofeina te ține alert, te umple de energie și te stimulează să reacționezi rapid la lucrurile din jurul tău.
Ceaiul verde conține antioxidantul EGCG care aduce numeroase beneficii asupra sănătății și ajută la vindecarea anumitor afecțiuni. L-teanina este de asemenea prezentă în conținutul acestuia ajutând la îmbunătățirea funcțiilor neuronale și reduce anxietatea.
Consumul regulat de această băutură ajută la reducerea grăsimilor, scăderea în greutate și îmbunătățește condiția fizică. Ceaiul verde omoară bacteriile din cavitatea bucală și previne instalarea răcelilor și gripei sezoniere.
Noi îți recomandăm ceaiul verde Sonnentor, acesta este un ceai clasic ce oferă arome acrișoare și o notă proaspătă. Frunzele acestui ceai sunt asemenea unor sprâncene arcuite, se combină perfect cu preparate picante și sățioase. Sonnentor este un ceai 100% natural ce provine din culturi bio, acesta are o aromă inconfundabilă și unică.
Ceaiul negru are o aromă puternică și este adeseori combinată cu alte plante pentru a obține ceaiurile Earl Grey, English Breakfast sau chai-ul. Acesta conține o doză mai mare de cofeină decât ceaiul verde. Are numeroase proprietăți antioxidante, reduce inflamația din corp, conține flavonoide care stimulează buna funcționare a inimii. Ceaiul negru protejează sistemul intestinar, previne instalarea infarctului miocardic, reduce tensiunea arterială și scade nivelul zahărului din sânge.
Noi îți recomandăm ceaiul negru Darjeeling de la Sonnentor. Acest ceai delicat este cultivat la poalele munților Himalaya. Altitudinea mare, soarele dogoritor și nopțile răcoroase oferă acestui ceai note unice și speciale. Ceaiul Darjeeling are o nuanță aurie plină de sclipiri, iar o simplă sorbitură din el te duce într-o călătorie a aromelor floarle, acrișoare și o ușoară notă de malț. Este un ceai ideal pentru micul dejun sau pentru după amiezile pline de relaxare.
Tu ce tip de ceai preferi? Negru sau verde? Care crezi că ți-ar aduce plus beneficii asupra sănătății?
Găsești ceai negru și ceai verde de calitate provenit din culturi bio pe Vitamix.ro!
Într-o lume plină de delicii dulci, prăjitura cu stafide și zahăr din trestie se distinge prin gustul său unic și textura moale. Această
“Războiul” alimentației de după sărbători În perioada sărbătorilor de iarnă cea mai mare provocare a fost menținer
Aditivii alimentari (cunoscuți în mod popular drept E-uri) au avut o reputație proastă în ultima vreme, însă ei există în
Reducerea aportului de zahăr rafinat poate fi dificilă, dar având în vedere cât de dăunător poate fi zahărul, merită cu sigura
După o perioadă încărcată sau una de post, sărbătorile pascale, ca mai oricare altele din calendar, ne pot face să exagerăm în mai
Fără gluten ≠ fără gust. Ai poftă de o gustare, dar trebuie să eviți glutenul, din pricina unui diagnostic de boală celiacă sau a intolera