Matcha este un nou „trend” apărut în lumea gastronomică, datoirtă beneficiilor aduse sănătății și gustului său delicios. În Japonia, matcha este considerat de peste 1000 de ani un înlocuitor a multor remedii medicale.
Matcha este o pudră fină, diferită față de alte ceaiuri, prin faptul că doar frunzele cele mai puternice sunt selecate care vor fi pregătite într-un mod aparte și special.
În ceea ce privește originile acestui antioxidant natural, acestea datează până în dinastia Tang a Chinei, unde Matcha era pregătit doar din frunze de calitate și avea un proces de pregătire aparte, mai special decât orice alt ceai. A devenit chiar un ritual comun budhistilor în ceremoniile tradiționale. Matcha îi ajută să fie alerți și totodată calmi în timpul meditațiilor lungi.
Astăzi, matcha este mai specială față de alte ceaiuri în special datorită metodei de cultivare și procesare. Acestea pe lângă multitudinile de beneficii.
Beneficii aduse sănătății:
Cea mai înaltă sursă de antioxidant.
Ajută la detoxifierea corpului.
Stimulează metabolismul și ajută în arderea grăsimilor.
Protejează pielea.
Ajută la concentrație și calmează mintea.
Sporește energia.
Matcha te ajută să te bucuri de o varietate de beneficii, atât mentale cât și fizice. Are grijă de corp și calmează mintea. Este energizant și totodată relaxant.
Pe lângă faptul că matcha se prepară într-o băutură delicioasă și nutritivă, a început să fie inclus și ca ingredient în bucătăria culinară modernă.
Culoarea sa tipică și gustul potent transformă orice prajitură sau înghețată. Există o varietate largă de rețete care au inclus deja matcha în lista de ingrediente.
Bonus: Cum să pregătești Matcha Latte?
Timp: 5 minute
Porție: 1 latte
Ingrediente: 1 linguriță pudră de matcha, 60 ml apă fierbinte, 180 ml lapte aburit, 1-2 lingurițe îndulcitor (ales după preferințe)
Instrucțiuni:
Savurează!
Cumpără ingredientele necesare aici!
“Războiul” alimentației de după sărbători În perioada sărbătorilor de iarnă cea mai mare provocare a fost menținer
Aditivii alimentari (cunoscuți în mod popular drept E-uri) au avut o reputație proastă în ultima vreme, însă ei există în
Reducerea aportului de zahăr rafinat poate fi dificilă, dar având în vedere cât de dăunător poate fi zahărul, merită cu sigura
După o perioadă încărcată sau una de post, sărbătorile pascale, ca mai oricare altele din calendar, ne pot face să exagerăm în mai
Fără gluten ≠ fără gust. Ai poftă de o gustare, dar trebuie să eviți glutenul, din pricina unui diagnostic de boală celiacă sau a intolera
Există o gamă largă de tratamente pentru psoriazis, de la unguente pentru piele până la cele medicamentoase, însă pentru acel