Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Broccoli si reducerea riscului de cancer

Broccoli si reducerea riscului de cancer
     
Broccoli face parte din familia legumelor crucifere și are numeroase beneficii în ceea ce privește sănătatea. Această legumă verde este mai bună când este opărită sau gătită la aburi, deoarece astfel se păstrează cea mai mare parte a nutrienților. O porție de broccoli are în jur de 30-40 de calorii, 8 grame de carbohidrați, 3 grame de glucide, mai puțin de un gram de grăsimi polinesaturate și 4-5 grame de proteine.
Brocoli este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K și A. De asemenea mai conține și acid folic, vitamina B6, magneziu, potasiu, fier, calciu și fosfor. 
 
Nu este o coincidență faptul că mai mult de 300 de studii de cercetare privind broccoli au convergențe într-o zonă unică din știința sănătății - dezvoltarea cancerului și relația sa cu trei probleme metabolice din organism. Aceste trei probleme sunt (1) inflamația cronică (2) stresul oxidativ, și (3) dezintoxicare necorespunzătoare. În timp ce aceste tipuri de probleme nu au fost încă sub lumina reflectoarelor sănătății publice, acestea sunt esențiale pentru înțelegerea beneficiilor unice de sănătate ale broccoliului.
Combinația unică antioxidantă, antiinflamatorie și pro-detoxifiantă face din broccoli un aliment unic în ceea ce privește prevenirea cancerului. Există cercetări care indică faptul că broccoli ajută la reducerea riscului de cancer de prostată, cancer de colon, cancerul de sân, cancerul de vezică urinară, și cancer ovarian. Consumul regulat de broccoli poate, de asemenea reduce riscul dezvoltării și altor tipuri de cancer.
Consumul de broccoli poate, de asemenea ajută sistemul digestiv și sistemul cardiovascular, este benefic pentru ochi, piele și pentru metabolizarea vitaminei D.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

10 idei despre ceaiul verde

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.