☺ HAPPY HOURS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Slabire, dieta, frumusete.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Bătălia uleiurilor: ulei de floarea soarelui vs ulei de măsline!

Bătălia uleiurilor: ulei de floarea soarelui vs ulei de măsline!
     

 

Uleiurile din plante sunt cele mai utilizate uleiuri la pregătirea mâncărurilor, prăjirea cărnii, prepararea pastelor și salatelor. Uleiul de măsline și cel de floarea soarelui sunt cele mai utilizate uleiuri în lume și fiecare dintre acestea au caracteristici unice.

În acest articol vom explora diferențele dintre aceste două uleiuri vegetale și care sunt beneficiile lor, dar și dezavantajele acestora când sunt consumate în cantități foarte mari.

Uleiul de floarea soarelui

Acest tip de ulei este extras din semințe de floarea soarelui, el conține grăsimi nesaturate care în cantități normale au beneficii asupra sănătății. Toate tipurile de ulei de floarea soarelui conțin 100% grăsime și vitamina E, un nutrient solubil ce protejează celulele. Acest tip de ulei nu conține proteine, carbohidrați, colesterol sau sodiu.

Este utilizat în mod principal la prăjitul alimentelor, dar și la prepararea acestora în cuptor. Deseori este întrebuințat și ca dressing la salate sau la pregătirea maionezei. Uleiul de floarea soarelui nu conține antioxidianți și este procesat pentru a avea un gust neutru și pentru a scoate impuritățile din acesta.

Acesta conține grăsimi polisaturate omega-6 care în cantități normale au beneficii asupra sănătății și protejează inima, însă un consum excesiv are efecte adverse, deoarece atacă sistemul cardiovascular.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este extras din măsline presate. 14% din acesta conține grăsimi saturate, 11% sunt polisaturate și în compoziția lui se întâlnește compuși precum omega-6 și omega-3. 73% este reprezentat de grăsimi monosaturate, adic din acid oleic. Uleiul de măsline este nutritiv și conține antioxidanți, vitamina E și K. Acești antioxidanți sunt activi și pot reduce riscul de apariție a bolilor cronice.

Acest tip de ulei este folosit ca dressing pentru salate, la sotatul legumelor și la prepararea pâinii cu specific italienesc. Nu se recomandă folosirea acestuia la prăjirea cărnii, deoarece are un punct de ardere ridicat și orice aliment ars își pierde calitățile și devine nociv pentru sănătate.

Folosirea în exces a uleiului de măsline poate avea un efect nociv asupra inimii și a problemelor de colon.

Atât uleiul de floarea soarelui, cât și cel de măsline au beneficii, dar și efecte nocive atunci când se folosesc în exces.

Cele mai bune variante pentru consum sunt uleiurile nerafinate, care acum sunt produse de multe companii ce promovează un stil de viață sănătos și oferă produse bio.

Un ulei nerafinat nu își pierde proprietățile benefice și nutrienții, așadar pot fi utilizate fără nici o grijă la prepararea mâncărurilor.

Pe vitamix.ro găsești ulei de floarea soarelui nerafinat de la Solaris  și ulei de măsline extravirgin bio de la Green organics.

Nu ezita să comanzi aceste uleiuri din webshopul tău. Decide tu care este varianta cea mai bună pentru tine.

 

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.