☀ HOT DEALS ☀
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Uleiuri cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ananasul - dulce si sarac in calorii

Ananasul - dulce si sarac in calorii
     
Ananasul este un fruct comestibil carnos, cu gust dulce-acrisor si foarte aromat. Originar din America de Sud, ananasul a fost descoperit de europeni in anul 1493, adus in Europa de Cristofor Columb si cultivat in sere incepand cu anul 1720. 
In prezent, ananasul se cultiva in Hawaii,Filipine, Thailanda, Indonezia, China, Brazilia si Mexic.
Acesta contine:
Acid ferulic - ajuta la prevenirea formarii substantelor cancerigene.
 
Bromelaina - enzima antiinflamatoare care poate atenua umflarea tesutului si inflamatiile asociate cu bronsita, tuse, osteoartrita, vene varicoase, luxatii si intinderi de muschi. 
 
Fibre solubile - scad colesterolul si ajuta sistemul digestiv. 
 
Steroli vegetali – ajuta la scaderea colesterolul si reducerea riscului bolilor de inima.
 
Vitamina C - creste imunitatea si grabeste vindecarea ranilor, previne si bolile de inima si afectiunile oculare grave, protejeaza impotriva radicalilor liberi
Utilizat din vechime ca remediu popular pentru calmarea deranjamentelor intestinale si ameliorarea constipatiei, in prezent are multiple beneficii pentru sanatate:


Beneficii asupra sănătăţii:
• Ajuta digestia si are efecte antiinflamatoare
• Ofera un plus de energie
• Stimuleaza instinctul de conservare
• Mentine sanatatea hormonala
• Protejeaza ficatul
• Incetineste imbatranirea organismului
• Contribuie la eliminarea toxinelor
• Consumat frecvent, reduce usor nivelul zaharului in sange
• Favorizeaza diureza
• Impedica efectele nefaste ale radicalilor liberi, protejand organismul de boli cardiovasculare
 
Fiecare portie in plus de fructe si legume adaugata in regimul alimentar zilnic reduce riscul de aparitie a bolilor de inima si a cancerului. Ananasul fiind dulce si sarac in calorii poate inlocui un desert nu tocmai sanatos.
 
Selectarea si depozitarea
Cauta fructele care sunt grele pentru dimensiunea lor. In timp ce ananasul mai mare are o proportie mai mare de carne comestibila, de obicei, nu exista nici o diferenta de calitate intre un ananas de dimensiuni mici si un ananas de dimensiuni mari. Fructul nu trebuie sa aiba pete moi si vanatai, acestea pot indica faptul ca ananasul nu este proaspat. Acesta se opreste din maturare, de indata ce este cules, asa ca alegeti fructe cu un miros dulce parfumat si evitati cele care miros a mucegai, acru sau fermentat.
Ananasul poate fi lasat la temperatura camerei pentru una sau doua zile inainte de servire. In timp ce acest proces nu va face fructul mai dulce, aceasta va ajuta sa devina mai moale si mai suculent. Insa ar trebui sa aveti grija sa nu se strice in aceasta perioada.
 

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Capsuna - un fruct romantic si sanatos

Aboneaza-te la newsletter