DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

"Boabele lui Dumnezeu" - Amaranth

"Boabele lui Dumnezeu" - Amaranth
     

Amaranthul (Amaranthus retroflexus) este o planta originara din America de Nord. Ajunge la o inaltime de 7m si face flori de culoarea mov intens, o culoare care ramane la fel de intens pana in ultimul moment (pana la rupere). De aici vine si numele lui de "floare nemuritoare"  sau "boabele lui Dum­ne­zeu" , iar numele  de "amaranth" inseamna in greaca "floare ce nu se decoloreaza". Semintele de amaranth reprezentau o sursa esentiala si zilnica de nutrienti pentru indienii americani, precolumbieni, azteci si incasi. Nu era folosit numai ca un produs alimen­tar, ci era folosit si ca un remediu pentru probleme digestive, ameliorand durerile he­mo­roi­dale si tratand raceala, dia­reea si anumitele tul­burari nervoase.

Oamenii de stiinta numai in se­colul al XX-lea au inceput sa-i stu­dieze atent pro­prietatile benefice pe care le are aceasta planta. Este o sursa completa de proteine (are un continut de proteine mai ridicat decat orezul si secara) si contine toti cei opt aminoacizi esentiali pentru organism (inclusiv lizina, care este un aminoacid ce lipseste din aproape toate cerealele). Are un continut ridicat de vitamina C si complexul de vitamina B si este ideal in tratarea problemelor sistemului respirator, inclusiv virozelor. 

Studiile stiintifice au aratat ca amaranthul este foarte benefic pentru sanatatea cardiovasculara. Un studiu efectuat in 2007 si publicat in Sanatate Lipide, cercetatorii au descoperit ca pacientii cu proleme cardiovasculare care au consumat ulei de amaranth au avut simptome reduse, cum ar fi slabiciune, dificultati de respiratie si batai neregulate ale inimii, iar colesterol rau – LDL si trigliceridele aveau nivel scazut, in timp ce nivelul colesterolului bun – HDL era crescut. Amaranthul este o sursa bogata de scualen, antioxidanti si vitamina E care ajuta organismul sa mentina valorile colesterolului la nivel optim. Citeste mai mult aici: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1779269/

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Turmeric - Aurul Orientului

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.