DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

8 motive care atestă faptul că ciocolata neagră este sănătoasă

8 motive care atestă faptul că ciocolata neagră este sănătoasă
     

Ciocolata neagră este încărcată cu substanțe nutritive care îți pot afecta în mod pozitiv sănătatea. Fabricată din sămânța arborelui de cacao, este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți de pe planetă. Dacă ai visat să mănânci ciocolată în fiecare zi, acum ai o scuză (sau chiar 8). Iată 8 motive care atestă faptul că ciocolata neagră este sănătoasă:

1. Este foarte nutritivă – Dacă cumperi ciocolată neagră de calitate, cu un conținut ridicat de cacao, atunci va fi destul de hrănitoare. Conține o cantitate decentă de fibre solubile și este încărcată cu minerale. Un baton de ciocolată neagră cu 70-85% cacao conține: 

  • Fibre
  • Fier
  • Magneziu
  • Cupru
  • Mangan
  • Potasiu, fosfor, zinc, seleniu

2. Sursă puternică de antioxidanți – Ciocolata neagră este încărcată cu compuși organici care sunt biologic activi și funcționează ca antioxidanți. Aceștia neutralizează radicalii liberi și previn stresul oxidativ.

3. Poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă și la scăderea riscului de accident vascular cerebral - Unul dintre cele mai mari beneficii pe care îl susțin cercetătorii este rolul pe care îl poate avea ciocolata neagră în îmbunătățirea sănătății inimii. O serie de studii au arătat o reducere drastică a riscului bolilor de inimă în rândul celor care consumă cel mai mult ciocolată. Cercetătorii fac ipoteza că flavonoidele din ciocolata neagră mențin sănătatea inimii.

4. Poate îmbunătăți fluxul sanguin și scăderea tensiunii arteriale – Flavanolii din ciocolata neagră pot stimula endoteliul, căptușeala arterelor, pentru a produce oxid nitric. Una dintre funcțiile oxidului nitric este de a trimite semnale către artere pentru relaxare, ceea ce scade rezistența la fluxul sanguin și prin urmare, reduce tensiunea arterială.

5. Poate să-ți protejeze pielea de soare – Compușii bioactivi din ciocolata neagră pot fi, de asemenea, minunați pentru pielea ta. Flavonolii pot proteja împotriva daunelor provocate de soare, pot îmbunătăți fluxul sanguin către piele și pot crește densitatea și hidratarea pielii. Manganul susține producția de colagen, o proteină care ajută la menținerea pielii tinere și sănătoase.

6. Stimularea creierului – Ciocolata neagră poate îmbunătăți funcția creierului prin creșterea fluxului sanguin și poate ajuta la prevenirea afecțiunilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer și boala Parkinson.

7. Rezistența la insulină – Această rezistență poate să apară atunci când celulele corpului nu mai răspund la hormonul insulină. Rezistența la insulină poate provoca niveluri anormal de ridicate de glucoză în sânge, ceea ce poate duce la prediabet și diabet de tip 2. Rezultatele unui studiu arată faptul că un consum de 48 grame de ciocolată neagră cu 70% cacao în fiecare zi poate ajuta la scăderea nivelului de glucoză în repaus alimentar și la reducerea rezistenței la insulină.

8. Colesterolul – Ciocolata neagră este, de asemenea, promovată ca un aliment care scade colesterolul. O mână de migdale, ciocolată neagră și cacao neîndulcită au arătat o scădere semnificativă a lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL), cunoscută și sub numele de colesterol rău”.

Ciocolata este unul dintre puținele alimente care au un gust minunat, oferind în același timp beneficii semnificative pentru sănătate. Webshop-ul VitaMix prezintă un sortiment diversificat când vine vorba de ciocolată neagră! Achiziționează produsul tău preferat!

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.