⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

5 Legume verzi importante pentru sănătate

5 Legume verzi importante pentru sănătate
     

Este important să introducem în alimentația noastră numai lucruri care ne fac bine, ne protejează și ne întăresc organismul. Legumele verzi sunt o categorie care este destul de neglijată dar care ar merita mult mai multă atenție din partea noastră.

Specialiștii consultați de către cei de la Times of India ne recomandă 5 dintre cele mai bune legume care merită consumate frecvent. 

1. Broccoli

Este considerată o legumă-minune pentru că există studii conform cărora previne îmbolnăvirea cu cancer. Mai este recomandată și celor care suferă de boli de inimă. Leguma oferă o cantitate ideală de fier pentru cei care suferă de anemie. Poate fi servit simplu, fiert, astfel încât să nu se piardă nimic din toate substanțele nutritive pe care le conține. 

2. Varză 

Prezintă o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este în regulă dacă se servește crudă sub formă de salată sau fiartă pentru a nu înlătura substanțele nutritive. Primii care beneficiază de calitățile consumului de varză sunt ochii dar și pielea, asta deoarece conține vitamina A. Alte substanțe din varză ajută și la lupta împotriva radicalilor liberi din corp. Tot la beneficii trecem în revistă și ajutorul pe care acest aliment le dă plămânilor și stomacului, luptând și împotriva cancerului de colon și de prostată. Nu este de neglijat nici iodul pe care îl conține, atât de necesar pentru dezvoltarea musculaturii. 

3. Fasole boabe

Boabele de fasole fierte pot fi strecurate printre frunzele unei salate, fiind o foarte bună modalitate de a obține substanțele nutritive de care ai nevoie. Ele sunt bogate în vitamina C și dacă puneți lângă câteva frunze de varză proaspete aveți deja trei sferturi din doza zilnică de vitamina C necesară. În plus, mai conține vitaminele A,B și E, precum și calciu, fier și potasiu. 

4. Spanac

Această legumă conține o serie de substanțe bune pentru organism, cum ar fi carotenoizii care ajută la prevenirea cancerului. Vitamina C și A care ajută la vedere dar și la păstrarea unei pieli sănătoase. Nivelul ridicat de potasiu este benefic pentru cei care suferă de tensiune, într-adevăr întărește musculatura, poate nu chiar că în celebrele desene animat, și în plus ajută la vindecarea anemiei.

5. Salata verde

În funcție de soiul din care face parte, substanțele nutritive conținute variază. Dintre “verzituri", salata verde este, se pare, cea mai sănătoasă, oferind vitaminele A,B și C, acid folic, mangan dar și crom. Salata verde este ideală pentru dietă, ținând cont că are un nivel scăzut de calorii. Ajută la formarea sângelui deoarece este o sursă bună de fier și, dacă nu era de ajuns, mai conține magneziu, vital pentru creier și nervi.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cum să calmezi colicile bebelușilor!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.