5 alimente sanatoase si beneficiile lor (migdale, mere, argula sparanhel si banane)

5 alimente sanatoase si beneficiile lor (migdale, mere, argula sparanhel si banane)
     

Desi domeniul medicinei continua sa avanseze si sa se dezvolte in multe feluri, nutritionistii si expertii in sanatate continua sa laude beneficiile anumitor alimente. De fapt, s-a demonstrat ca mancatul sanatos reduce riscul de obezitate, boli cardiovasculare si chiar anumite tipuri de cancer.

Alimente sanatoase populare

Acum, secunosc beneficiile pentru sanatate ale unei game mult mai largi de alimente.

Oferim o cornucopia de optiuni delicioase si hranitoare pentru persoanele care doresc sa-si stimuleze sanatatea consumand sanatate.

Migdale

Migdalele sunt o sursa bogata de vitamina E, cupru, magneziu, proteine de buna calitate si acizi grasi nesaturati sanatosi.

Studiile au aratat ca migdalele pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, reduc riscul de cancer si contribuie la prelungirea vietii.

Mere

Merele sunt adevarate centrale energetice datorita profilului lor nutritional impresionant.

Merele contin aproximativ 14% din necesitatile zilnice ale vitaminei C (un puternic antioxidant natural), vitamine complexe B, fibre dietetice, fitonutrienti (care protejeaza organismul impotriva efectelor daunatoare ale radicalilor liberi) si minerale precum calciu si potasiu. Studiile au aratat ca un consum regulat de mere poate ajuta la prevenirea dementei si la reducerea riscului de accident vascular cerebral si de diabet.

Argula

Impreuna cu alte legume cu frunze verzi, arugula contine niveluri foarte mari de nitrati (mai mult de 250 miligrame la 100 grame). Consumul ridicat de nitrat alimentar s-a dovedit a scadea tensiunea arteriala, a reduce cantitatea de oxigen necesara in timpul exercitiilor fizice si a spori performanta atletica.

Beneficiile potentiale ale arugulei asupra sanatatii includ scaderea riscului de cancer, prevenirea osteoporozei si imbunatatirea oxigenarii musculare in timpul exercitiilor fizice.

Sparanghel

Sparanghelul este foarte bogat in fibre dietetice si contine niveluri ridicate de vitamina B6, calciu, zinc si magneziu. Beneficiile potentiale asupra sanatatii sparanghelului includ: reducerea riscului de diabet zaharat, prevenirea pietrelor la rinichi si scaderea riscului de defecte ale tubului neural la copii.

Sparanghelul este, de asemenea, un diuretic natural, care poate ajuta la echilibrul fluidelor in organism si poate influenta tensiunea arteriala si edemul.

Banane

Bananele sunt in mod natural fara grasimi, colesterol si sodiu si sunt foarte bogate in potasiu. Beneficiile potentiale pentru sanatate ale bananelor includ: scaderea tensiunii arteriale, reducerea riscului de aparitie a leucemiei copiilor si sustinerea sanatatii inimii.

comments powered by Disqus

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Opt fructe cu continut scazut de zahar
Opt fructe cu continut scazut de zahar

Toate fructele contin zahar, desi unele soiuri au un continut mai mare decat altele. Oamenii care doresc sa-si controleze aportul de zahar adesea renu

Cele mai importante 10 surse de proteine pe baza de plante
Cele mai importante 10 surse de proteine pe baza de plante

Din ce in ce mai multi oameni sunt interesati sa urmeze diete vegetariene sau vegane sau sa reduca utilizarea de produse de origine animala. O schimba

Ce este mai sanatos? Untul sau margarina?
Ce este mai sanatos? Untul sau margarina?

  Dezbaterea despre ce ar trebui sa alegi intre margarina sau untul este in plina  desfasurare.  Untul este un produs lactat realizat

Articole precedente

Comanda
L-V intre 9-17
0365-430.166
Transport GRATUIT
la comenzi peste 150 Lei