Luna AdNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

13 bombe de vitamine

13 bombe de vitamine
     

Rolul vitaminelor este esențial în corpul uman. Iată câteva bombe de vitamine extrem de benefice!

1. Peștele, plin cu Omega 3 și vitamina A, care are rol în funcția vederii crepusculară. Susține o stare de normalitatea a pielii, părului, mucoaselor, și ajută dezvoltarea normală a oaselor. 

2. Migdale, plin cu vitamina B1, cu rol în metabolismul glucidelor, proteinelor și în funcționarea normală a sistemului nervos central.

3. Cașcaval, plin cu vitamina B2. Are rol în transformarea carbohidraților, grăsimilor și proteinelor în energie. Menține sănătatea pielii și a mucoaselor, părului și unghiilor.

4. Cereale integrale, plin cu vitamina B3. Susține procesele genetice în celulele organismului și care ajută la procesarea grăsimilor din corp.

5. Soia, o bombă de vitamina B5. Are rol în metabolismul grăsimilor și aminoacizilor, stimulează repararea celulară, încetinește îmbătrânirea și reduce efectele toxice.

6. Ficat, plin cu vitamina B6. Stimulează formarea hemoglobinei, metabolismul proteinelor, glucidelor și lipidelor. Intervine în mod esențial în buna funcționare a sistemului nervos.

7. Linte, plin cu vitamina B9, ce ajută la formarea ADN-ului, acționează ca factor de creștere, este indispensabil în formarea celulelor roșii. Protejează fătul de anomalii congenitale ce îi pot afecta creierul și coloana vertebrală.

8. Carnea este o sursă excelentă de vitamina B12. B12 este cel mai puternic factor antianemic cunoscut până în prezent, intervine în procesul de maturizare a globulelor roșii prevenind astfel anemia, participă la metabolismul glucidelor, proteinelor și lipidelor.

9. Morcovii sunt pline cu vitamina B13, ce încetinește îmbătrânirea și protejează ficatul.

10. Măceșele sunt pline cu vitamina C. Vitamina C este un antioxidant de excepție, iar popularitatea ei se datorează multiplelor sale implicații în menținerea sănătății și capacității sale de a revigora organismul.

11. Laptele conțin vitamina D, ce joaca un rol extrem de important în absorbția intestinală a calciului și a fixării sale în oase.

12. Nucile sunt o sursă ideală pentru vitamina E, ce are rol în protejarea membranelor celulare împotriva substanțelor oxidante, în funcția glandelor sexuale și în reglarea imunității.

13. Spanac, plin cu vitamina K, cu funcție de reglare și formare a factorilor de coagulare în sânge, rol în metabolismul proteinelor și de fixare a calciului în organism.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.