Brand: Gall Erzsebet
Categorie: Alimente |
Poti returna acest produs in termen de 14 zile in ambalajul original! |
Sunt putine camari romanesti care nu au peste iarna borcane pline cu zacusca. Amestecul gustos de vinete coapte si gogosari este o traditie pe care multe gospodine o respecta.
Aproape toate statele din Balcani au cate o zacusca locala. In Serbia este numita Ajvar, iar in Bulgaria este numita Lutenica. Nici la noi nu e la fel in fiecare colt al tarii. In functie de regiune ai sa gasesti zacusca cu ghebe, cu peste, cu orez, cu morcovi.
Ghebele sunt ciuperci parazite ce cresc in paduri, pe lemnul viu, mort sau putrezit al speciilor de foioase sau de conifere. De regula apar in tufe bogate alcatuite din mai multe exemplare. Necesita conditii speciale de temperatura si umezeala, asa ca nu se ivesc pana ce ploile abundente nu indeparteaza seceta.
Ciupercile contin fibre si in proportii variabile in functie de specie: potasiu, fosfor, cupru, seleniu, zinc, vitamina D, vitamine din complexul B, fier, calciu. Sunt singurele elemente non animale care contin vitamina D, atat de importanta pentru sanatatea si dezvoltarea aromnioasa a organismului uman. Anumite alge contin doar un precursor al vitaminei D. Diverse studii si articole de specialitate arata ca ciupercile pot fi de ajutor in: cancer de prostata si cancer de san, colesterol ridicat, diabet, probleme de imunitate, etc.
Prezentare: 340 gr.