⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum te poate ajuta natura să scapi de efectele nocive ale stresului

Cum te poate ajuta natura să scapi de efectele nocive ale stresului
     

Hormonii de stres sunt eliberați de organism atunci când te afli într-o situație în care nu te simți în siguranță, doar că aceștia sunt eliberați zilnic și atunci când suntem mereu pe fugă sau într-o stare de agitație frecventă.

În timp stresul afectează aparatul cardiovascular, crescând riscul de apariție a bolilor de inimă, slăbește sistemul imunitar și pe cel gastric.

Stresul este răspunsul natural al organismului la experiențele de viață, iar acesta se manifestă din când în când fără a avea un efect nociv, însă atunci când stresul devine o parte a vieții noastre de zi cu zi, consecințele lui sunt grave.

Atunci când stresul devine cronic, el se poate transforma în iritabilitate, anxietate și poate cauza chiar și depresie.

Episoadele frecvente de stres afectează atât calitatea somnului, cât și sistemul nervos și endocrin.

Sistemul nervos central și cel endocrin eliberează un răspuns atunci când ne aflăm în situații limită, acesta va crește pulsul și adrenalina. Dacă acest răspuns nu este stopat de către sistemul nostru nervos, atunci procesul va continua pe termen lung.

Rezultatul acestui proces duce la instalarea stresului cronic.

Cum te poate afecta stresul cronic?

Stresul presează aparatul cardiovascular să funcționeze în mod alert. Sub influența acestuia inima pompează mai mult sânge, tensiunea arterială crește. Dacă acest lucru se întâmplă pe termen lung riscul de infarct și atac cerebral devine din ce în ce mai mare.

În timpul episoadelor de anxietate, respirația devine mai alertă, iar acest lucru poate duce la probleme respiratorii: astm sau emfizem pulmonar.

Sistemul digestiv este și el afectat din cauza stresului. În timp aceste episoade de stres cauzează acid gastric în exces ce poate genera gastrită sau ulcer gastric.

Riscul de a dezvolta două tipuri de diabet este și el ridicat. Stresul cauzează o creștere a glicemiei, iar atunci când acest nivel nu scade se instalează boala numită diabet.

Sistemul muscular va fi mereu solicitat în condiții de stres. Mușchii nu se vor putea relaxa, iar în timp această încordare va duce la dureri de spate și umeri.

Stresul poate avea și consecințe nefaste asupra aparatului producător. Nivelul de testosteron scade în condiții de stres, iar în timp se poate instala disfuncția erectile. La femei, stresul cauzează tulburări de ciclu menstrual și poate crea instalarea prematură a menopauzei.

Cum tratăm stresul în mod natural?

Sedativele pline de chimicale ce pot cauza dependență nu sunt răspunsul cel mai potrivit pentru a lupta împotriva stresului cronic.

Vitamix te sfătuiește să apelezi la ceea ce îți oferă natura. Suplimentele naturaleceaiurile din plante și uleiurile esențiale sunt aliatul tău în lupta cu anxietatea și stresul.

De foarte multe ori, o carență de magneziu în organism duce la episoade de anxietate și surmenaj. Suplimentarea dietei cu magneziu este o alegere înțeleaptă. Medicii  recomandă cure cu suplimente de magneziu în perioadele stresante. 

Teiul, valeriana, sunătoarea, dar și alte plante calmează sistemul nervos inducându-i o stare de relaxare și de bine general. Acestea întăresc imunitatea și apără organismul de stresul cronic.

Suplimentele cu plante de la Hypericum, Fares și Dacia Plant sunt realizate 100% din plante și te vor ajuta să lupți împotriva anxietății și să previi instalarea depresiei.


Ceaiurile din plante calmează psihicul și întăresc sistemul imunitar, prevenind apariția bolilor.

Se recomandă consumul de ceaiuri în mod zilnic pentru un organism echilibrat și sănătos. 

După o zi lungă și stresantă poți folosi uleiurile esențiale din plante pe care le poți pune într-un inhalator pentru a genera o aromă plăcută în ambientul casei tale. Uleiurile esențiale te liniștesc și îmbunătățesc calitatea somnului.

Vitamix îți oferă o gamă vastă de produse ce te ajută să câștigi bătălia împotriva stresului. Consultă categoria depresie și anxietate din webshop-ul nostru Vitamix.ro și comandă cu ușurință suplimente sau ceaiuri care te vor liniști. 

Terapii alternative - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.