☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Dulciuri, patiserii.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce nu știi despre uleiurile esențiale!

Ce nu știi despre uleiurile esențiale!
     

Uleiurile esențiale au fost folosite de mii de ani pentru efectele lor vindecătoare și purificătoare asupra corpului. Există 188 de referiri la aceste prețioase uleiuri în Biblie. Ele au deținut întotdeauna o extremă valoare pentru vindecătorii străvechi care le-au utilizat pentru aromaterapie, consum și aplicare pe piele. Cercetările au dezvăluit acum remarcabilele proprietăți, conținute în aceste uleiuri esențiale.

Indigestia, afecțiunile cutanate, durerile, neplăcerile cauzate de răceală, stresul nu mai cauzează probleme. Uleiurile esențiale, denumite și uleiuri volatile, reprezintă un răspuns pentru problemele zilnice.  Ele nu se folosesc la întâmplare, întotdeauna trebuie diluate și mai ales dozate cu mare grijă. Se folosesc cantități mici, câteva picături, pentru că sunt foarte concentrate. Uleiurile esențiale se pot folosi intern sau extern, în funcție de indicații!  

Băile aromoterapeutice sunt și au fost folosite atât de plăcere cât și în scopuri terapeutice. Poți regăsi beneficiile uleiurilor esențiale cu ajutorul unei băi aromatice. Aceasta favorizează deschiderea porilor, eliminarea impurităților și a celulelor moarte, dar și reducerea sebumului. De asemenea, aburii stimulează circulația sangvină de la suprafața epidermei și înmoaie pielea, ceea ce duce la o mai bună hidratare. La o cadă plină este recomandat folosirea 10-20 de picături, în funcție și de recomandările fiecărui ulei aparte.

Pot fi aplicate sub formă de comprese reci, care acoperă zona afectată timp de 20 de minute. Este un remediu recomandat pentru durerile musculare. Iar pentru un efect imediat, inhalările sunt extrem de eficiente. 

Vaporizarea este folosită pentru a diminua stresul și nervozitatea, pentru a stimula simțurile, a reda starea de bine, a relaxa, calma și a alunga depresia. Pe lângă efectele terapeutice asupra organismului (relaxare și buna dispoziție) uleiurile esențiale difuzate în atmosferă pot elimina mirosurile neplăcute de tutun sau de mâncare gătită, reîmprospătând aerul.

Se spune că Hipocrate a afirmat: „calea spre o bună sănătate este o baie aromată și un masaj parfumat în fiecare zi”.

Terapii alternative - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.