⏰ PROMOTIA ZILEI
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Bomboane.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Băi medicinale aromatice

Băi medicinale aromatice
     

Băile aromatice ne pot influența în diverse moduri. Dacă aroma uleiului volatil este plăcută simțului olfactiv, va avea efecte benefice și asupra stării noastre de spirit. Acțiunea fiziologică a uleiurilor esențiale se manifestă asupra sistemului nervos și a întregului corp, chiar dacă numai o cantitate mică de ulei este absorbită prin piele.

O baie cu ulei de lavandă la temperatura de 28-35 grade Celsius va fi relaxantă, dar o baie fierbinte la 35-39 grade Celsius va avea tendința să contracareze efectul lavandei. Unele uleiuri aromatice sunt stimulente iar altele relaxante.

În general se recomandă o baie stimulantă dimineața și una relaxantă seara. Pentru baie uleiul poate fi folosit ca atare, amestecat cu un ulei vegetal, cu sare de baie sau cu un spumant de baie. Cea mai simplă metodă este să se pună câteva picături de ulei în cada plină de apă. Imediat după ce s-a picurat uleiul se agită apa foarte ușor, pentru a forma o peliculă la suprafața ei, acest lucru fiind deosebit de important, deoarece o picătură compactă de ulei esențial poate provoca o iritație neplacută a pielii.

În mod obișnuit, pentru majoritatea uleiurilor volatile sunt suficiente 3-5 picături pentru o baie, deși din unele uleiuri se pot folosi 10-12 picături, în funcție de sensibilitatea pielii.

În ceea ce privește uleiurile mai tari, care pot provoca unele iritații ale pielii (de exemplu: busuiocul, menta, rozmarinul), nu se recomandă a se dapăși 5 picături de ulei pentru o baie.

În baie, uleiul pătrunde în piele în același mod că în timpul unui masaj cu uleiuri aromatice, pătrunderea fiind ușurată de căldura apei. După ieșirea din baie, o cantitate mică de ulei rămâne pe piele și îi va da un parfum ușor. Combinarea băii aromatice cu un masaj cu uleiuri este unul dintre cele mai relaxante tratamente.

Terapii alternative - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.