⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 16% reducere pentru toate produsele din categoria Piele, par si unghii.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Bai medicinale aromatice

Bai medicinale aromatice
     

Baile aromatice ne pot influenta in diverse moduri. Daca aroma uleiului volatil este placuta simtului olfactiv, ea va avea efecte benefice si asupra starii noastre de spirit. Actiunea fiziologica a uleiurilor esentiale se manifesta asupra sistemului nervos si a intregului corp, chiar daca numai o cantitate mica de ulei este absorbita prin piele.


O baie cu ulei de lavanda la temperatura de 28-35 grade Celsius va fi relaxanta, dar o baie fierbinte la 35-39 grade Celsius va avea tendinta sa contracareze efectul lavandei. Unele uleiuri aromatice sunt stimulente iar altele relaxante.


In general se recomanda o baie stimulanta dimineata si una relaxanta seara. Pentru baie uleiul poate fi folosit ca atare, amestecat cu un ulei vegetal, cu sare de baie sau cu un spumant de baie. Cea mai simpla metoda este sa se puna cateva picaturi de ulei in cada plina de apa. Imediat dupa ce s-a picurat uleiul se agita apa foarte usor, pentru a forma o pelicula la suprafata ei, acest lucru fiind deosebit de important, deoarece o picatura compacta de ulei esential poate provoca o iritatie neplacuta a pielii.

 

 

 

In mod obisnuit, pentru majoritatea uleiurilor volatile sunt suficiente 3-5 picaturi pentru o baie, desi din unele uleiuri se pot folosi 10-12 picaturi, in functie de sensibilitatea pielii.


In ceea ce priveste uleiurile mai tari, care pot provoca unele iritatii ale pielii (de exemplu: busuiocul, menta, rozmarinul), nu se recomanda a se dapasi 5 picaturi de ulei pentru o baie.


In baie, uleiul patrunde in piele in acelasi mod ca in timpul unui masaj cu uleiuri aromatice, patrunderea fiind usurata de caldura apei. Dupa iesirea din baie, o cantitate mica de ulei ramane pe piele si ii va da un parfum usor. Combinarea baii aromatice cu un masaj cu uleiuri este unul dintre cele mai relaxante tratamente.


Terapii alternative - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Tratament prin aromaterapie

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.