Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Aurul negru, benefic și pentru sănătatea corpului nostru!

Aurul negru, benefic și pentru sănătatea corpului nostru!
     

Petrolul, uleiul de piatră, petrolul lampant sau „gazul”, cum mai este denumit popular acest ingredient din adâncurile pământului, se obține în urma distilării țițeiului. Acest produs, ridicat la rangul de remediu terapeutic, a fost recomandat inițial de Samuel Hahneman, părintele homeopatiei, în tratarea cancerului de piele.

Începând cu secolul al XX-lea, petrolul dublu rafinat a început să fie intens utilizat în tratarea multor boli: ciroză hepatică, hepatită cronică, ulcer gastroduodenal, diabet zaharat, parazitoze intestinale, colite, pancreatită, difterie, amigdalită, variolă, boli de piele (scabie), furunculoză și răni.

Naturistul Otto Englisch, a utilizat pentru prima dată petrolul în amestec cu uleiuri volatile, pentru a-i potența efectul terapeutic. Astăzi, acest remediu are proprietăți dezinfectante, cicatrizante, antioxidante, antitoxice, hipocolesterolemiante, vasodilatatoare și antitumorale. Potrivit ultimelor cercetări, aceste proprietăți rezultă, îndeosebi, din „stimularea metabolică și imunitară realizată de reacția elementelor structurale ale hidrocarburii cu anumite enzime din organism”.

Petrolul nerafinat este considerat o armă redutabilă în combaterea paraziților. Pentru eliminarea păduchilor este utilizat în tamponări locale, urmate de împachetarea zonei afectate timp de 24 de ore. Tamponările nu se repetă mai des de 48 de ore, pentru că pielea se poate irita sau descuama, dar efectul este cert după două tamponări. Asupra podoabei capilare, un astfel de tratament are şi un efect intăritor și regenerator, iar mirosul persistent de petrol dispare după două-trei spălări cu șampon. Petrolul face firul de păr mătăsos și gros.

Paraziții intestinali, mai ales ascarizii și oxiurii, se pot elimina prin administrarea unor foarte mici cantități de petrol dimineața, pe stomacul gol, timp de șapte zile, cu repetare după zece zile. Pentru că gustul este neplăcut, cele 20 de picături cu petrol pot fi administrate cu zahăr sau cu miere. Extern, petrolul nerafinat a mai fost utilizat în vechime în tratarea unor răni infectate greu de vindecat, ulcerații ale pielii cu tendință de extindere sau pentru eliminarea micozelor de pe tălpile picioarelor. După unii utilizatori, chiar contemporani, administrarea zilnică a unei lingurițe cu petrol nerafinat în puțin lapte ar putea avea rezultate bune în caz de TBC pulmonar, mastoză chistică, fibrom uterin și diabet în forme ușoare.

Unii cercetători susțin că petrolul dublu rafinat acționează ca un citostatic natural, inhibând dezvoltarea celulelor canceroase. Se ia câte o linguriță cu gaz dimineața, pe stomacul gol, timp de două ore nu se mănâncă nimic, după care, pe întreaga perioadă a zilei, se vor consuma doi litri de lichide, în special ceaiuri. Cura durează șase săptămâni, cu o pauză de trei luni, după care se reia tratamentul zece zile. În timpul curei se vor evita: cafeaua, alcoolul, tutunul și se vor administra doar medicamentele strict recomandate medical. Pot să apară reacții adverse ca: amețeli, grețuri, dureri articulare, musculare, somnolență, apatie, astenie, diaree sau intensificari ale unor afecțiuni mai vechi. Sunt reacții normale. Oprirea tratamentului poate produce accelerari ale bolii. Când apare senzația de foame, ca urmare a administrării petrolului, organismul se reface, semn că tratamentul dă rezultate.

Parafina este un alt produs rezultat din prelucrarea petrolului. Se întrebuințează sub formă de măști, comprese, pansamente, care se aplică pe pielea feței, a gâtului, capului și corpului. Parafina nu este toxică, dar, în cazuri izolate, ea poate provoca iritații ale pielii dacă are și impurități. Nu râncezește. Parafina își diminuează volumul prin răcire, devine elastică și exercită o ușoară compresie asupra țesuturilor.

În scop terapeutic, se folosește parafina medicinală albă, purificată, cu temperatura de topire 42-46 de grade Celsius. Bolile în care e recomandată: plăci vechi de psoriazis, alopecie, sclerodermie, acnee, cosuri, iar în cosmetica e utilă în tratarea bărbiei duble, acneei, tenului ofilit, pielii uscate, descuamării pielii de pe membre.

Masca de parafină este procedura utilizată în cosmetică, al cărei efect terapeutic constă în aplicarea parafinei peste preparate naturiste, ajutând ca principiile active ale acestora să ajungă în profunzimea pielii. Parafina blochează accesul aerului la piele, iar sub mască, temperatura crește cu 2 grade Celsius. Astfel, se înmoaie stratul cărnos, se deschid porii, pielea se eliberează de toxine, îmbunătățindu-se respirația tisulară.

Terapii alternative - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.