Luna AdNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

10 beneficii ale uleiului de Tea Tree

10 beneficii ale uleiului de Tea Tree
     

Datorită efectelor sale benefice antivirale, antibacteriane și antifungice, uleiul de TEA TREE (arborele de ceai) este considerat indispensabil din trusa de îngrijire a familiei!

Originar din zona Australiei și din zona Papuei Noua Guinee, uleiul de Tea Tree era folosit în scopuri medicinale de către unele triburi aborigene încă dinaintea venirii coloniștilor albi. Efectele cele mai importante ale uleiului de Tea Tree se datorează proprietăților sale dezinfectante și antivirale, fiind astfel un aliat prețios al sistemului imunitar în lupta cu infecțiile virale.

Iată 10 metode de a fi folosit acest ulei:

1. TRATEAZĂ acnea și tenul gras cu probleme! Datorită efectelor sale antibacteriane, antiseptice și cicatrizante, uleiul de Tea Trea curăță pielea afectată de diferite infecții și ajută regenerarea ei. Se pot adăuga câteva picături de ulei în exfoliantul sau în gelul de curățare a feței.

2. ELIMINĂ MĂTREAȚA! Câteodată mătreața poate fi cauzată și de dermatite sau de infecțiile fungice apărute la nivelul scalpului. Datorită efectelor sale antifungice și antiinflamatoare, Tea Tree este un tratament ideal pentru aceste probleme. Adaugă în șamponul sau în balsamul pe care îl folosești în mod frecvent 2-3 picături de ulei de arbore de ceai (nu mai mult!).

3. Tea Tree are un element benefic și în AROMATERAPIE! Se poate folosi pentru dezinfectarea încăperii, iar folosit în candela (lampa) odorizantă este ideal pentru aromatizarea camerei. Generează o stare de spirit pozitivă, este un tonic excelent și favorizează concentrarea (lampa de aromaterapie: 4-5 picături de ulei de arbore de ceai).

4. Poți face chiar și propriul tău DEZINFECTANT PENTRU MÂINI! Uleiul de Tea Tree are propritetăți antimicrobiene, antiseptice, antivirale, bactericide, cicatrizante, fungicide și insecticide și este ideal pentru a fi folosit ca dezinfectant. Amestecă 25-30 picături de ulei de Tea Tree, 9 picături de ulei esențial de Lavandă și 9 picături ulei esențial de Cuișoare cu 15 linguri de gel de Aloe Vera. Poți folosi oricând această rețetă!

5. CALMEAZĂ PIELEA ARSĂ DE SOARE! Amestecă câteva picături de ulei esențial de Tea Tree și ulei de vitamina E cu câteva linguri de ulei de migdale dulci. Aplică de câte ori este nevoie și te va ajuta în prevenirea decojirii pielii. 

6. VINDECĂ MICOZELE UNGHIILOR! Pentru cei care suferă de fungi la nivelul unghiilor, de sindromul „picioarelor reci" sau de edeme este recomandat o baie pentru picioare cu ulei de Tea Tree. Adauga 4-6 picături de ulei de Tea Tree în 2-3 linguri de lapte nedegresat sau 2 linguri de ulei de bază și adaugă conținutul în baia ta pentru picioare.

7. AJUTĂ RESPIRAȚIA! Inhalațiile sunt ideale pentru tratarea problemelor respiratorii, a răcelilor, gripei și pentru pregătirea tenului în vederea unui tratament cosmetic. Încearcă această rețetă pentru eliminarea problemelor respiratorii: se toarnă într-un vas 1 l de apă clocotită și se adaugă 3-4 picături de ulei. Vaporii degajați se inspiră stând aplecat peste vas, cu capul acoperit cu un prosop mare.

8. TRATEAZĂ MUȘCĂTURILE DE INSECTE! Aplicat pe zona afectată, uleiul de arbore de ceai reduce cu succes inflamația, calmează pielea și reduce senzația de mâncărime. Este recomandat folosirea la fiecare două ore. Este un partener benefic în excursii!

9. Pune câteva picături de ulei de Tea Tree, în balsamul tău de rufe (la fiecare spălare) sau în mașina ta de spălat! Improspătează și oferă o dezinfectare în plus pentru rufele tale.

10. Folosește-l pentru IGIENA ORALĂ! Uleiul de Tea Tree se poate adăuga în pastele de dinți sau în apa de gura. Omoară bacteriile, reîmprospătează gura și reduce inflamațiile.

Citește și articolul "6 ULEIURI ESENȚIALE CARE NU TREBUIE SĂ LIPSEASCĂ DIN CASA TA"!

Terapii alternative - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Efectele benefice ale semintelor

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.