Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Zece beneficii ale uleiului de vitamina E

Zece beneficii ale uleiului de vitamina E
     

Vitamina E nu este o singură vitamina, ci mai degrabă un grup de vitamine solubile în grăsimi cu efecte antioxidante.

Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi, care sunt electroni ce s-au rupt de la un atom. Radicalii liberi au fost legați de o gamă largă de condiții de sănătate, de la cancer până la îmbătrânirea prematură.

Uleiul de vitamina E este derivat din vitamina E și poate fi aplicat direct pe piele sau adăugat în loțiuni, creme și geluri. Uleiul de vitamina E este diferit de suplimentele de vitamina E deoarece este aplicat direct pe piele. Concentrațiile variază de la producător la producător. Acest ulei este un ingredient folosit la multe produse de îngrijire a pielii; în special a celor care au beneficii anti-îmbătrânire.

Suplimentele de vitamina E pot preveni boala coronariană, pot susține funcția imună, pot preveni inflamația, pot favoriza sănătatea ochilor și pot reduce riscul de cancer. Cu toate acestea, cercetarea acestor beneficii este variată, iar suplimentarea cu vitamina E nu este potrivită pentru toată lumea.

Zece beneficii:

Beneficiile potențiale ale uleiului de vitamina E derivă din două caracteristici cheie: proprietățile sale antioxidante, care pot combate inflamația și încetini efectele radicalilor liberi și proprietățile sale de hidratare.

Pielea hidratată

Vitamina E se găsește în multe produse cosmetice pentru hidratare, iar uleiul poate fi folosit ca un hidratant pentru a preveni sau a trata pielea uscată și degrosată.

Vindecarea rănilor

Unele cercetări sugerează că suplimentele cu vitamina E pot stimula vindecarea rănilor. Este posibil ca uleiul de vitamina E cu aplicare locală să poată oferi beneficii similare, dar există puține cercetări în acest domeniu.

Prevenirea cancerului de piele

Un studiu din 2013 a constatat că subiecții cărora li s-au administrat suplimente care conțin vitamina E erau mai puțin susceptibili de a dezvolta cancer de piele, chiar și atunci când au fost expuși la cantități mari de lumina ultravioletă. Aceste rezultate au determinat unii susținători ai uleiului și suplimentelor de vitamina E să susțină că pot preveni cancerul de piele.

Reducerea mâncărimii pielii

Vitamina E nu poate trata reacții alergice, infecții și alte probleme care provoaca mâncărimi ale pielii. Deoarece hidratează pielea, totuși, ea poate oferi o ușurare temporară a mâncării provocate de pielea uscată.

Menținerea pielea hidratată și poate ajuta la prevenirea pielii uscate și la prevenirea simptomelor precum mâncărimea. Orice tip de ulei sigur pentru piele poate oferi aceste beneficii.

Eczema

Vitamina E poate atenua uscarea, mâncărimea și degringerea asociată cu eczemele sau dermatita atopică.

Un studiu a constatat că suplimentele orale de vitamina E ar putea produce îmbunătățiri semnificative ale simptomelor eczemei. Deși uleiul de vitamina E nu a fost bine studiat în tratamentul eczemei, poate crește eficiența hidratantelor locale.

Psoriazis

Cel puțin un studiu a asociat o vitamina E cu o reducere a simptomelor psoriazisului. Chiar mai mult, studiul a arătat că nu au existat efecte secundare grave.

Cu toate acestea, efectele vitaminei E asupra psoriazisului nu au fost la fel de bune ca cele mai ușor disponibile tratamente. Uleiul de vitamina E ar putea fi o opțiune bună pentru persoanele care doresc să evite remedii pe bază de prescripție medicală și care au o formă ușoară de psoriazis.

Prevenirea sau minimizarea aspectului cicatricilor

Cercetările sugerează că pielea bine hidratată este mai puțin probabil să cicatrizeze. Deci, pentru cei care nu au o reacție alergică la vitamina E, folosindu-l ca un hidratant în timp ce vindecarea rănilor poate oferi unele beneficii.

Prevenirea sau tratarea liniilor fine și a ridurilor

Pielea uscată are tendința de a arăta mai pliată decât pielea bine hidratată. Beneficiile hidratante ale uleiului de vitamina E: pot ajuta pielea să arate mai tânără și mai puțin ridată.

Prevenirea arsurilor solare

Vitamina E poate ajuta la reducerea riscului de arsuri solare.

Cercetările limitate sugerează că vitamina E poate preveni sau reduce formarea arsurilor solare. Deoarece uleiul de vitamina E poate hidrata și calma pielea uscată, poate ajuta la ameliorarea arsurilor și mâncărimilor rezultate din arsurile solare. Cu toate acestea, purtarea de protecție solară și evitarea expunerii directe la soare rămân cele mai bune strategii pentru protejarea pielii.

Păstrează sănătatea unghiilor

Cercetările sugerează că suplimentarea cu vitamina E poate preveni sindromul de crăpare și îngălbenire a unghiilor. Beneficiile de hidratare ale uleiului de vitamina E pot, de asemenea, să mențină sănătatea unghiilor, împiedicând cuticulele crăpate și pielea uscată în jurul patului unghiilor.

Riscuri și considerații

Cel mai mare risc asociat consumului de vitamina E este o reacție alergică. Vitamina E poate irita pielea, agravând probleme pielii. Persoanele cu istoric de reacții alergice ar trebui să evite vitamina E sau ar trebui să efectueze mai întâi un test de plasture pe o mică suprafață a pielii.

Deoarece uleiul de vitamina E este un supliment și un produs de frumusețe, Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente (FDA) nu o reglementează. Acest lucru poate însemna că două uleiuri de vitamina E ar putea avea concentrații radicale diferite și ar produce efecte diferite la aceeași persoană.

Multe produse din vitamina E conțin ingrediente suplimentare. Este important să citiți eticheta și să consultați un medic dacă nu este sigur de siguranța produsului.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.