☺ HAPPY HOURS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Slabire, dieta, frumusete.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Vitamina C iarna!

Vitamina C iarna!
     

Vitamina C este o vitamină esențială în perioadele reci ale anului, fiind necesară pentru creșterea sistemului imunitar al organismului. De aceea este important ca mai ales toamna și iarna să luăm în considerare consumarea mai multor vitamine, atât din alimentație cât și prin suplimente. Simptomele tipice deficienței de vitamine este oboseală, deprimarea, indispoziție -ceea ce iarna este susținută și mai tare de lipsa de lumină – așa apare și iritabiliatea, unghiile rupte, scăderea performanțelor fizice și mentale, din cauza scăderii rezistenșei, îmbolnăviri mai frecvente. Vitamina C întărește sistemul imunitar, protejând astfel organismul de răceli și de diferite boli infecțioase.

În ce cantitate avem nevoie de vitamina C ?

Un adult sănătos necesită zilnic 60-80 mg.

Efectele mediului, stresul, febra, situațiile post-operatorii, fumatul, munca fizică sau contreceptivele cresc necesarul zilnic. Pierderile absorbției vitaminei C nu sunt mari, din catitatea consumată aproximativ 75% se utilizează. În urma căldurii vitamina C se descompune, deci alimentele bogate în vitamine trebuie consumate crude fără a le fierbe sau frige.

În ce alimente regăsim vitamina C?

Cele mai bune surse de vitamina C sunt legumele - ardeiul, ardeiul iute, roșia, frunza de pătrunjel, broccoli, conopida, varza, spanac, rubarbă, porumb, mazăre, fasole verde, salată și citrice. O portocală medie (18 dkg) conține necesarul zilnic de vitamina C a unui adult ( 70 mg). Iarna varza murată, fructele și legumele congelate pot fi surse bune (în comparație cu uscarea, prin congelare își păstreaza conținutul de vitamine). Putem crește conținutul de vitamine a mâncărurilor dacă înainte de servire le presărăm cu condimente prospete (frunze de pătrunjel, iarbă de lămâie, mentă, asmatui).

Efectele deficienței și a surplusului

În deficiența de vitamina C sistemul imunitar scade și crește pericolul la infecții. Surplusul nu este posibil, deoarece este solubilă în apă. Cu toate acestea mulți iau așa numite “doze mari” de vitamina C. În urma unor observații se declară că, consumul de 1000 mg de vitamina C pe zi poate fi dăunător  organismului. 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.