☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Dulciuri, patiserii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Vitamina A și sănătatea ochilor

Vitamina A și sănătatea ochilor
     

Vitamina A este considerată esențială pentru a avea ochi sănătoși, un sistem imunitar puternic. Acesta se regăsește atât în surse vegetale cât și animale.

Tipuri de Vitamina A

Forma activa a vitaminei A provine din surse de origine animală, precum ouă, produse lactate sau ficat.

Cealaltă versiune, așa numitul beta-carotene, este considerat varianta cea mai bogată în această vitamină. Se regăsește în surse vegetale, precum morcovi, spanac, cartofi dulci, etc.

Beneficii

Beta-carotene este esențial în menținerea unui sistem imunitar puternic și ochi sănătoși. Fiind un antioxidant puternic, menține sănătatea țesuturilor pielii și al tractului digestiv.

Deficiența

Deficiența de vitamina A este rar întâlnită, deoarece este posibilă alimentarea cu suficientă vitamina A din dieta obișnuită. Însă mai des regăsită la cei cu o dietă nesănătoasă, tulburări digestive. Este recomandată suplimentarea cu suplimente bogate în această vitamina, în special celor care își doresc ochi sănătoși, sau suferă deja de afecțiuni, ameliorând situația.

Ochi sănătoși

Dacă îți dorești o vedere clară și ochi sănătoși există diefrite variații și recomandări de alimente și cantitățile necesare.

  • Somonul, bogat în omega 3, consumat de 3 ori pe săptămână.
  • Legumele cu frunze, precum spanacul, salata, varza sau varza de bruxelles sunt bogate în luteină. Consumate zilnic ajută la evitarea degenerării maculare.
  • Legumele colorate, (galbene-portocalii) precum dovleacul, ardeiul, morcovii și cartofii dulci sunt foarte bogați în beta carotena, vitamina C și A, luteină și amino acizi. Pentru ochi sănătoși se recomandă consumul de 3-5 ori pe săptămână.
  • Fructele colorate precum afinele, căpșunile și zmeura. Se recomandă consumul de 3-5 ori pe săptămănâ.
  • Nuci și semințe, precum migdale, semințe de floarea soarelui, nuci pecan. Bogate în vitamine, sporesc vederea, se recomandă consumul zilnic.

Sănătatea ochilor este deosebit de importantă, iar lipsa ei amintește de grija pe care trebuie să le-o purtăm în fiecare zi. Petrecem prea multe ore în fața unui monitor, la volan ori în fața televizorului, evităm să facem consultații la medicul oftalmolog și amânăm purtarea ochelarilor de vedere. Toate acestea contribuie la o slăbirea vederii.

Visio Forte ajută la întârzierea sau prevenirea anumitor boli și probleme oculare. Acest supliment alimentar este recomandat pentru cei care doresc să se bucure de o vedere cât mai clară și mai bună!

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.