✨ TENTATIA ZILEI
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Ceaiuri medicinale compuse.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Un somn bun, o zi productiva

Un somn bun, o zi productiva
     

Somnul este o funcție esențială care permite corpului și creierului să se reîncarce, facandu-vă dimineața să vă simțiți reîmprospătat și plin de energie. Un creier fără somn suficient, nu va funcționa corect iar acest lucru ne poate afecta abilitățile de concentrare, de a gandi clar și de a procesa amintirile.

 

Majoritatea adulților au nevoie de aproximativ șapte ore de somn pe noapte în timp ce copiii și adolescenții au nevoie de mult mai mult somn, în special cei ce au mai puțin de cinci ani. Somnul, în general are mai multe etape, le vom prezenta pe scurt și vom încerca să găsim soluțiile pentru un somn odihnitor și o zi productivă.

 

Etapa 1 NREM: Această primă etapă marchează tranziția dintre veghe și somn și constă în somn ușor. Mușchii se relaxează, iar ritmul cardiac, respirația și mișcările ochilor încep să încetinească, la fel ca undele creierului, care sunt mai active când ești treaz. Etapa 1 durează de obicei câteva minute.

 

Etapa 2 NREM: Această a doua etapă de somn este caracterizată de un somn mai profund, pe măsură ce ritmul cardiac și ritmul respirator continuă să scadă, iar mușchii devin mai relaxați. Mișcările ochilor vor înceta și temperatura corpului tău va scădea. În afară de unele scurte momente de activitate electrică cu frecvență mai mare, undele cerebrale rămân, de asemenea, lente. Etapa a doua este de obicei cea mai lungă dintre cele patru etape de somn.

 

Etapa 3 NREM: Această etapă joacă un rol important în a te face să te simți reîmprospătat și alert în ziua următoare. Bătăile inimii, respirația și activitatea undelor cerebrale ating toate cele mai scăzute niveluri. Această etapă va fi mai lungă la început și va scădea în durată pe tot parcursul nopții.

  • Apă de Lavandă 200ml, Zanna

    Apă de Lavandă 200ml, Zanna

    18,50 lei
    Folosită din cele mai vechi timpuri datorită proprietăților sale tămăduitoare, planta de lavandă reprezintă una dintre cele mai utilizate plante în tratamentele naturiste.Apa de lavandă conține aceleași componente ca și uleiul de lavandă, are toate calitățile benefice și aroma dulce de ulei esențial, dar poate fi folosită fără diluare.Apa de lavandă este un tonic ex ...
  • Apa de Lavanda 50ml, Zanna
    -54%

    Apa de Lavanda 50ml, Zanna

    4,72 lei
    10,50 lei
    Folosită din cele mai vechi timpuri datorită proprietăților sale tămăduitoare, planta de lavandă reprezintă una dintre cele mai utilizate plante în tratamentele naturiste.Apa de lavandă conține aceleași componente ca și uleiul de lavandă, are toate calitatile benefice și aroma dulce de ulei esențial, dar poate fi folosită fără diluare.Apa de lavandă este un tonic exce ...
  • DVR Passiflora+Magneziu 60cps

    DVR Passiflora+Magneziu 60cps

    38,50 lei
    Compozitie:Extract metanolic uscat 10:1 din Passiflora (Passiflora incarnata), frunze si flori : 202,5mgmagneziu marin japonez, extras din apa de mare: 135mgPassiflora (Passiflora incarnata), frunze si flori, pulbere: 112,5mggelatina (capsula).Doza maxima pentru consumul zilnic asigura 80mg Mg  ceea ce reprezinta 21%VNR.Mod de administrare: Se administreaza cate 1-2 capsule de doua ...
  • Antistres 60cps Fares
    -16%

    Antistres 60cps Fares

    35,53 lei
    42,30 lei
    Sustine obtinerea unei stari de bine mentale si fizice in conditiile unui stil de viata solicitant.Ingrediente/capsula:extract de Grifonia simplicifolia standardizat in min. 10% 5-hidroxitriptofan 91/65 mgradacina de ginseng (Ginseng radix) 89/7 mgsunatoare (Hyperici herba) 78 mgpassiflora (Passiflorae herba)maghiran (Majoranae herba)ulei esential de lavanda (Lavandulae aetheroleum) 5/85 mgulei es ...

 

Ultima etapă REM: Prima etapă va avea loc la aproximativ 90 de minute după ce adormi. Ochii tăi se vor mișca înainte și înapoi destul de repede sub pleoape. Frecvența respirației, ritmul cardiac și tensiunea arterială vor începe să crească. Visarea va avea loc de obicei în timpul somnului REM, iar brațele și picioarele tale vor deveni paralizate, se crede că acest lucru este menit să te împiedice să acționezi fizic asupra viselor tale. Durata fiecărui ciclu de somn REM crește pe măsură ce noaptea progresează. Numeroase studii au legat, de asemenea, somnul REM de consolidarea memoriei.

 

Neregulile în calitatea somnului pot fi remediate prin schimbări ale vieții cotidiane. Înainte să te pui la somn, noi îți recomandăm următoarele:

 

  • Stabilește o oră de culcare realistă și respectă ora în fiecare seară, chiar și în weekend

  • Asigură-te că patul e pe placul tău, perna, cearșaful și salteaua sunt  exact așa cum îți plac ție

  • Cafeaua și mesele grele trebuie să lipsească seara din programul tău

  • Televizorul, telefonul, tableta vor rămâne departe de tine chiar dacă tentația e mare


Pentru a crește șansele să ai un somn cât mai linistit, în magazinul nostru online vitamix, vei găsi suplimente alimentare pe bază de melatonină, passifloră, mac, valeriană care exercită proprietăți precum calmarea, relaxarea, facilitând somnul fiziologic și îmbunătățind calitatea somnului. Aruncă o privire  aici https://www.vitamix.ro/produse/categoria/somn-usor și lasa-ne sa avem grijă de somnul tău.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.