✨ TENTATIA ZILEI
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Ceaiuri medicinale compuse.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Uleiuri esențiale pentru un somn liniștit. Ghid complet cu recomandări

Uleiuri esențiale pentru un somn liniștit. Ghid complet cu recomandări
     

Așa cum ți-ar putea spune oricine care a suferit vreodată de insomnie, nu există niciun substitut pentru un somn bun. Cu toate presiunile vieții moderne, un somn liniștit poate fi greu de obținut. Când lucrurile nu sunt în regulă, indiferent că vorbim despre tensiunea arterială crescută, problemele de la serviciu sau din familie, corpul răspunde la aceste tensiuni și se luptă să se relaxeze, ceea ce influențează calitatea somnului tău.  

Vestea bună este că adesea metodele naturale pot ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Anumite uleiuri esențiale, utilizate corespunzător și în proporțiile potrivite, te pot ajuta să „aterizezi” confortabil în tărâmul viselor. Câteva picături din aceste uleiuri esențiale sunt, de obicei, tot ce ai nevoie, iar opțiunile de utilizare sunt dintre cele mai diverse. 

Dacă și tu dorești să te bucuri de un somn odihnitor, îți propunem în rândurile de mai jos un ghid complet cu recomandări privind utilizarea uleiurilor esențiale pentru un somn liniștit. Acest articol descrie ce sunt uleiurile esențiale și cum le poți utiliza, în așa fel încât să nu mai exclami „Nu pot să dorm noaptea!”.  

Ce sunt uleiurile esențiale? 

Într-un articol anterior, în care vorbeam despre tipurile de uleiuri esențiale, îți spuneam că uleiurile esențiale sunt compuși extrași din plante. Ele sunt numite uleiuri „esențiale” deoarece conțin esența mirosului sau a aromei extrase din plantă. Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate, ceea ce le face deosebit de puternice și aromate. Ca atare, acestea sunt folosite de către oameni în aromaterapie. 

  • Complex de Uleiuri Esentiale Antistres 10ml, Zanna

    Complex de Uleiuri Esentiale Antistres 10ml, Zanna

    14,49 lei
    Pentru obtinerea starii de bine in perioadele stresante, in stari de neliniste, emotivitate accentuata va recomandam complexul de uleiuri esentiale Antistres.Ingrediente:Ulei esential de tamaie: Este o esență prețioasă cu proprietăți terapeutice recunoscute, utilizată în cosmetică, aromaterapie și parfumerie. Este considerat ca fiind un ulei mistic folosit pentru elevare spirit ...
  • Complex de Uleiuri Esentiale Afrodisiac 10ml, Zanna

    Complex de Uleiuri Esentiale Afrodisiac 10ml, Zanna

    15,90 lei
    Complexul de uleiuri esentiale afrodisiac  contine uleiuri esentiale remarcate istoric pentru calitatile lor afrodisiace si de stimulare a sexualitatii .Ingrediente:-Ulei esential de portocala: Uleiul de portocale are un efect relaxant, dar este mai degraba inaltator si energizant decat sedativ-Ulei esential de ylang-ylang: Miros exotic, dulce, floral, voluptos, senzual. Vaporii de Ylang Ylan ...
  • Complex de Uleiuri Esentiale Detoxifiere 10ml, Zanna

    Complex de Uleiuri Esentiale Detoxifiere 10ml, Zanna

    15,01 lei
    Este corpul tau toxic?Obezitatea in randul copiilor creste alarmant. Diabetul zaharos de Tip 2 este tot mai intalnit.Oboseala cronica, fibromialgia, alergiile si alte boli associate nutritiei sunt prea comune. Cancerul in toate manifestarile lui si insotit de forme ingrozitoare de tratamente se extinde tot mai mult.Tot mai multa lume ajunge sa depinda de o prescriptie medicamentoasa. Interventiile ...
  • Complex de Uleiuri Esentiale Claritate Mentala 10ml, Zanna

    Complex de Uleiuri Esentiale Claritate Mentala 10ml, Zanna

    13,90 lei
    Uleiurile esentiale sunt solutii extrem de puternice in lupta contra lipsei de concentrare si a imbunatatirii memoriei. Fie ca este vorba de a imbunatati starea de spirit, de a elibera tensiunea si de a mari capacitatea de concentrare, folosirea uleiurilor esentiale este o metoda eficienta de a aduce pacea si claritatea in mintea noastra.Cea mai buna metoda de a folosi uleiurile esentiale in acest ...

O varietate de uleiuri esențiale au fost folosite ca tratamente medicale încă din cele mai vechi timpuri. Aromaterapia implică inhalarea aromelor uleiurilor esențiale sau a vaporilor, în speranța obținerii unor efecte pozitive asupra sănătății. Pe baza conexiunii dintre miros și calitatea somnului, cercetările demonstrează că încorporarea anumitor uleiuri esențiale în rutina dinaintea orei de somn poate ajuta oamenii să aibă un somn liniștit. 

Descoperă în continuare care sunt beneficiile uleiurilor esențiale, dar și care sunt cele mai bune uleiuri esențiale pentru un somn liniștit și profund!

 

Care sunt beneficiile uleiurilor esențiale? 

Așa cum menționam anterior, uleiurile esențiale sunt folosite adesea în aromaterapie, o medicină complementară care utilizează mirosul pentru îmbunătățirea sănătății sau aplicarea topică a uleiurilor pe piele. Studiile au arătat că uleiurile esențiale prezintă o serie de beneficii uimitoare pentru sănătate, dintre care menționăm: 

  • Îmbunătățirea stării de spirit; 
  • Creșterea performanței la locul de muncă prin reducerea stresului și atenția sporită; 
  • Îmbunătățirea calității somnului; 
  • Uciderea bacteriilor, ciupercilor și virușilor; 
  • Diminuarea anxietății; 
  • Reducerea durerii, a inflamațiilor și a stării de greață; 
  • Alinarea durerilor de cap. 

 

Cum utilizezi uleiurile esențiale pentru un somn liniștit 

Multe persoane se plâng că nu dorm suficient. Acest lucru se întâmplă din cauza dificultăților de a adormi sau de a avea un somn liniștit, motiv pentru care persoanele care se confruntă cu lipsa somnului sau a calității somnului sunt în permanență în căutarea unor leacuri pentru insomnie. 

Multe uleiuri esențiale au proprietăți relaxante sau sedative, ce pot influența considerabil calitatea somnului. Există cercetări limitate în ceea ce privește modul în care funcționează uleiurile esențiale. Cu toate acestea experții sunt de părere că atunci când o persoană inhalează uleiuri esențiale, moleculele se atașează la bulbul olfactiv din nas. 

De aici, acestea transmit semnale către părți ale creierului, implicate în răspunsurile emoționale și comportamentale. Aceste zone eliberează apoi neurotransmițători care induc un efect emoțional sau comportamental. Există trei neurotransmițători diferiți: 

Serotonina - care promovează o senzație de calm și care este implicată în producerea de melatonină, ce favorizează somnul;

Endorfinele - care oferă o stare de euforie și care au, de asemenea, un efect sedativ; 

Noradrenalina - care acționează ca un stimulent. 

Dacă te întrebi cum poți profita de toate beneficiile pe care uleiurile esențiale le au în ceea ce privește un somn liniștit, poți experimenta efectele aromatice ale acestor produse în mai multe feluri: 

Prin aromaterapie: adaugă 2-3 picături de ulei esențial într-un difuzor de parfum, care va elibera parfumul în întreaga locuință. În cazul în care nu dorești să lași difuzorul în funcțiune, îți recomandăm să aplici câteva picături de ulei esențial pe fața de pernă, cu puțin timp înainte de somn. Acest lucru va permite parfumului să persiste pe toată durata orelor de somn. 

Prin aplicarea topică: aplică uleiuri esențiale pe tălpile picioarelor și încheieturile mâinilor, la începutul și la finalul zilei, pentru a te simți mai calm și mai relaxat. Înainte de aplicarea uleiului esențial, îți recomandăm să-l dilueze cu un ulei vegetal, precum uleiul de nucă de cocos sau uleiul de măsline extravirgin. Ca regulă generală, poți utiliza o linguriță de ulei vegetal pentru fiecare picătură de ulei esențial. 

Prin uz intern: există numeroase uleiuri esențiale pentru uz intern, menite să aducă o serie de beneficii sănătății. De pildă, prin consumul de uleiuri esențiale pentru uz intern poți combate oboseala sau stările de neliniște și anxietate, care cu siguranță pot afecta calitatea somnului tău. 

7 uleiuri esențiale pentru un somn liniștit 

Din gama variată de uleiuri esențiale existentă, am selectat pentru tine câteva tipuri de uleiuri aromatice care pot fi utile pentru un somn liniștit și profund. Descoperă și tu aceste remedii naturale pentru îmbunătățirea calității somnului! 

Ulei esențial de lavandă 

Uleiul esențial de lavandă este unul dintre cele mai populare, datorită beneficiilor sale versatile pentru sănătate. Studiile afirmă că lavanda are efecte sedative și calmante, care pot îmbunătăți atât calitatea, cât și durata somnului. Dacă nu știi ce să faci când nu poți dormi, află că inhalarea uleiului esențial de lavandă poate ajuta la îmbunătățirea insomniei și la reducerea simptomelor de depresie și oboseală.

 

Ulei esențial de mușețel 

Considerat unul din leacurile băbești pentru somn, mușețelul este ideal pentru inducerea stării de calm și pentru relaxare. Un studiu din 2021 a constat că uleiul esențial de mușețel a îmbunătățit semnificativ calitatea somnului în rândul a 20 de studenți care se confruntau cu lipsa somnului. Poți opta pentru un complex de uleiuri esențiale relaxant, ce conține ulei esențial de mușețel roman. Este una dintre cele mai bune combinații de uleiuri esențiale pentru relaxare și somn odihnitor! 

 

Ulei esențial de bergamotă 

Experții sunt de părere că bergamota poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, rezultând un efect calmant. Dacă dorești să apelezi la aromaterapie pentru insomnie, alege un ulei esențial de bergamotă și adaugă câteva picături în difuzorul de parfum. Va face minuni! 

 

Ulei esențial de mentă 

Menta este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Oamenii folosesc adesea uleiul esențial de mentă pentru atenuarea durerii. Uleiul esențial de mentă poate fi, de asemenea, util pentru a reduce stresul și anxietatea. Dacă dorești să-ți îmbunătățești calitatea somnului, poți opta pentru acest produs pentru un somn liniștit! 

 

Ulei esențial de lemn de cedru 

Uleiul esențial de lemn de cedru are o aromă naturală, lemnoasă. Producătorii de uleiuri esențiale declară adesea că uleiul de cedru are multiple utilizări, iar reducerea stresului și a anxietății sau promovarea calității somnului se numără printre beneficiile pe care le aduce. Dacă ești în căutarea unor uleiuri esențiale cu efect sedativ și calmant, optează pentru un complex de uleiuri esențiale pentru meditație, în a cărui compoziție se află și lemnul de cedru. 

 

Ulei esențial de lemn de santal

Cu o aromă bogată, lemnul de santal are o istorie îndelungată în ceea ce privește utilizarea sa pentru relaxare și pentru diminuarea anxietății. De asemenea, studiile confirmă că uleiul de lemn de santal are efecte sedative, crescând cantitatea și calitatea somnului. Îți recomandăm alegerea unui complex de uleiuri esențiale pentru somn ușor, care conține, printre alte uleiuri esențiale și ulei esențial de lemn de santal. 

Ulei esențial de măghiran  

Măghiranul era cunoscut drept „planta fericirii” în Imperiul Roman și „bucuria munților” în Grecia antică. Uleiul esențial de măghiran are un efect liniștitor și are capacitatea de a relaxa nervii. Îți sugerăm să încerci complexul de uleiuri esențiale maternal, în a cărui compoziție vei regăsi și uleiul esențial de măghiran, ce calmează simțurile și este ideal pentru un somn liniștit. 

 

Contraindicații uleiuri esențiale 

Este important să utilizezi uleiurile esențiale cu prudență. Înainte de aplicarea topică a acestor uleiuri pe suprafețe mari de piele, îți recomandăm să testezi întotdeauna pe o porțiuni mică de piele. Diluează uleiul esențial ales cu un ulei vegetal, aplică într-o zonă mică și așteaptă 24 de ore pentru a vedea dacă pielea ta prezintă iritații sau dacă simți vreun disconfort. 

 

De asemenea, nu este recomandat să ingerezi uleiurile esențiale. Acest lucru ar putea cauza reacții adverse neplăcute, așa cum sunt greața și vărsăturile. Copiii, femeile care alăptează și femeile însărcinate ar trebui să folosească cu precauție uleiurile esențiale. 

 

Sperăm că acest ghid ți-a detaliat cât se poate de punctual care sunt beneficiile uleiurilor esențiale, cum poți utiliza aceste remedii pentru îngrijirea personală, dar și care sunt cele mai bune uleiuri esențiale pentru un somn liniștit. Achiziționează și tu din magazinul Vitamix uleiuri esențiale de la producători cu experiență în producerea remediilor naturiste și bucură-te de un somn odihnitor, în fiecare zi!  

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.