DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Top 6 beneficii ale consumului de suplimente de colagen

Top 6 beneficii ale consumului de suplimente de colagen
     

Ce este colagenul?

Colagenul este cea mai abundentă proteină din organismul uman. Este componenta principală a țesuturilor conjuctive care alcătuiesc mai multe părți ale corpului, inclusiv tendoanele, ligamentele, pilea și mușchii. 

Există 28 de tipuri de colagen, cele mai comune tipuri sunt:

  • Tipul 1: cel mai frecvent, întâlnit în toate țesuturile conjunctive
  • Tipul 2: regăsit în articulații și discurile intervertebrale
  • Tipul 3: componenta principală a fibrelor reticulare din piele și vasele de sânge
  • Tip 4: componentă a rinichilor, a urechii interne și a cristalinului

Beneficii pentru sănătate privind conusmul de suplimente de colagen

1.Îmbunătățește sănătatea pielii

Colagenul este o componentă majoră a pielii. Joacă un rol în fermitatea pielii, precum și în elasticitate și hidratare. Pe măsură ce îmbătrânim, producția de colagen scade, ceea ce poate duce la o piele deshidratată și ridată. 

Cu toate acestea, mai multe studii au demonstrat că suplimentele de colagen pot ajuta la încetinirea îmbătrânirii pielii prin reducerea ridurilor. Pe lângă acestea ajută la producția de alte proteine care sunt implicate în structura pielii, precum elastina și fibrilina. 

2. Poate ameliora durerile articulare

Colagenul ajută la menținerea integrității cartilajelor. Pe măsură ce cantitatea de colagen scade odată cu înaintarea în vârstă, crește și riscul de tulburări degenerative ale articulațiilor, cum ar fi osteoartrita. Unele studii susțin că suplimentele de colagen reduc simptomele osteoartritei și reduce durerile articulare.

  • Colagen cu Vitamina C- Gust Lămâie 330gr, Vitaking
    -8%

    Colagen cu Vitamina C- Gust Lămâie 330gr, Vitaking

    96,78 lei
    105,50 lei
    Colagenul este o proteină care are o serie de efecte pozitive, este bun pentru articulații, pentru elasticitatea oaselor, de asemenea, joacă un rol important în structura țesutului cartilajului. Este cunoscut în lumea femeilor pentru efectele sale benefice împotriva ridurilor.Produsele Vitaking Collagen conțin colagen Peptane® (colagen bovin), precum și cantități semn ...
  • Colagen Stimulent,150ml, Bionovativ

    Colagen Stimulent,150ml, Bionovativ

    38,00 lei
    Colagenul este o proteină, prezentă în toate țesuturile elastice din organism, începând cu vasele de sânge sau organele interne și terminând cu pielea. După vârsta de 20 de ani, producția de colagen a organismului scade constant, într-un ritm mai lent la început, apoi din ce în ce mai rapid.Ingredientele ce stimulează producția de colag ...
  • Colagen HA, 60cps, Pro Natura

    Colagen HA, 60cps, Pro Natura

    59,00 lei
    Proprietati:- sustine si mentine elasticitatea vaselor de sange, articulatiilor, pielii;- mentine articulatiile lubrifiate, asigurand hidratarea fibrelor de colagen si elastina;- hidrateaza si tonifica pielea, conferindu-i finete, frumusete si prospetime;- reduce aparitia ridurilor;- impiedica degradarea firului de par;- reduce celulita;- ajuta la refacerea si mentinerea bunei functionari a sistem ...
  • Colagen Acid Hialuronic Forte 30cps Casa Herba

    Colagen Acid Hialuronic Forte 30cps Casa Herba

    45,50 lei
    Colagenul este proteina complexa cu rol de retinere a apei in tegumente si testuri, functie indispensabila pentru structura si sanatatea pielii. Radiatiile solare, poluarea aerului sau procesele de imbatranire afecteaza, indiferent de sex, procesul de biosinteza a colagenului, producand semne vizibile la nivelul pielii si al structurilor cartilaginoase ale oaselor. Substantele bioactive ale podusu ...

3. Poate reduce pierderile osoase

La fel cum nivelul de colagen din piele scade odată cu vârsta, la fel se întâmplă și la nivelul masei osoase. Acest lucru poate duce la osteoporoză, care este caracterizată prin densitate osoasă scăzută și un risc crescut de fracturi. 

4.Poate crește masa musculară

Colagenul este o componentă importantă a mușchilor schletici. Totuși, colagenul nu este mai eficient decât proteina din zer de lapte pentru creșterea masei musculare sau a forței. Acest lucru se datorează nivelului scăzut de BCAA, aminoacizi cu un rol important în creșterea țesutului muscular. 

5.Poate promova sănătatea inimii

Cercetătorii au teoretizat că suplimentele cu colagen pot reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, deoarece colagenul este implicat în structura arterelor oferindu-le flexibilitate și elasticitate acestor vase de sânge. 

6.Alte beneficii pentru sănătate

Suplimentele de colagen pot avea alte beneficii pentru sănătate precum:

  • ajută la creșterea părului și unghilor
  • susține sănătate intestinului
  • susține sănătate creierului
  • ajută la scăderea în greutate

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.