⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Produse sanatate sexuala.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Top 5 beneficii ale Vitaminei D!

Top 5 beneficii ale Vitaminei D!
     

Vitamina D este esențială pentru funcționarea optimă a organismului tău. Aceasta este numită și vitamina razelor de soare, deoarece ea este secretată prin expunerea la lumina naturală a soarelui. Vitamina D oferă numeroase beneficii organismului, întărește oasele și musculatura, favorizează absorbția calciului și stimulează sistemul imunitar.

În cele ce urmează vă vom enumera cele mai de top beneficii ale acestui nutrient esențial bunei funcționării a organismului.

1. Îmbunătățește starea de bine

Cercetătorii au descoperit că un deficit de vitamina D poate cauza depresie, stări de melancolie și o stare de spirit negativă. O doză optimă din acest tip de vitamină ajută creierul să secrete o cantitate mai mare de serotonină, substanță asociată cu generarea unei stări de bine, de echilibru mental și emoțional. Suplimentele de vitamina D și alimentele ce o conțin te țin departe de anxietate, depresie și o dispoziție negativă a minții. Surse excelente de vitamina D sunt: somonul, ciupercile, ouăle, cerealele, laptele și brânza cheddar.

2. Întărește sistemul imunitar

Dacă dorești un sistem imunitar ce funcționează în mod optim, trebuie să te asiguri că organismul tău primește o doză optimă de vitamină D. Acesta stimulează corpul să secrete celule imunoprotectoare ce ajută ca acesta să fie protejat de răcelile de sezon, infecțiile tractului respiratoriu superior. Cercetătorii au descoperit de asemenea, că aceasta previne și anumite boli ce pot fi dezvoltate în copilărie ce afectează sistemul respiratoriu.

3. Ține sub control nivelul de zahăr din sânge

Dacă dorești să previi diabetul, atunci vitamina D este arma secretă pentru a face acest lucru. Ea ajută ca organismul să secrete insulină în mod optim și să nu devină rezistent la aceasta. La persoanele care deja au acest diagnostic, vitamina D ține sub control glicemia și îi ajută să lupte mai ușor cu acest diagnostic în combinație cu medicamentația adecvată administrată.

4. Ajută la prevenirea instalării cancerului

Persoanele cu un deficit de vitamina D sunt mai predispuse la cancerul de sân, colon, rinichi, plămâni, cel pancreatic și de prostată. Cei mai predispuși la acestea sunt persoanele supraponderale, cele care nu absorb vitamina D din alimente sau nu o secretă când sunt expuși la soare. Menținerea unor nivele optime din acest nutrient în organism te ajută să previi aceste tipuri de cancer, poți face acest lucru prin administrarea de suplimente ce conțin vitamina D.

5. Întărește sistemul osos

Vitamina D este faimoasă pentru întărirea sistemului osos, ajută la absorbția calciului în organism și mineralizează oasele. Calciul nu ar putea să fie asimilat în interiorul oaselor, fără acest nutrient esențial. Ai nevoie de vitamina D pentru refacerea oaselor, pentru dezvoltarea acestora și pentru prevenirea bolilor ce pot afecta sistemul osos, cum ar fi osteoporoza.

Procură-ți suplimente de vitamina D din webshop-ul Vitamix și bucură-te de o viață sănătoasă și echilibrată. Fii mereu cu zâmbetul pe buze!

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.