✨ TENTATIA ZILEI
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Te-ai gândit să înlocuiești zahărul cu zahărul din ștevie?

Te-ai gândit să înlocuiești zahărul cu zahărul din ștevie?
     

Ștevia este adesea prezentată ca un înlocuitor sigur și sănătos al zahărului, care poate îndulci alimentele fără efecte negative asupra sănătății legate de zahărul rafinat. De asemenea, este asociată cu câteva beneficii impresionante pentru sănătate, precum aportul redus de calorii, reducerea nivelul de zahăr din sânge și reducerea riscul de carii.

Cu toate acestea, există unele preocupări în legătură cu siguranța ștevieie, în special pentru anumite persoane care pot fi mai sensibile la efectele acesteia.

Ce este ștevia?

Ștevia este un îndulcitor natural derivat din frunzele plantei de ștevie (Stevia rebaudiana). Deoarece are zero calorii, dar este de 200 de ori mai dulce decât zahărul de masă, este o alegere populară pentru mulți oameni care doresc să slăbească și să scadă aportul de zahăr.

Acest îndulcitor a fost adesea asociat cu mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea niveluiu de colesterol și de zahăr din sânge. Cu toate acestea, produsele comerciale cu ștevie variază în calitate.

Siguranța consumului de ștevie și dozajul

Agențiile de reglementare precum FDA, Comitetul științific pentru alimente (SCF) și Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA) definesc doza zilnică acceptată de glicozide de șteviol până la 4mg/kg.

Deși multe produse cu ștevie sunt în general recunoscute ca fiind sigure, unele cercetări indică faptul că acest îndulcitor fără calorii poate avea un impact diferit asupra anumitor persoane. Din cauza stărilor de sănătate sau a vârstei, diferitele grupuri de persoane ar putea dori să fie  deosebit de atente la aportul de ștevie.

  • Green Sugar Pulbere (cutie metalica), 500g, Remedia

    Green Sugar Pulbere (cutie metalica), 500g, Remedia

    67,00 lei
    Green Sugar este un îndulcitor 100% natural, cu ZERO calorii și ZERO indice glicemic, un amestec din extract de înalta puritate din frunze de Ștevia Rebaudiana și Eritritol.Green Sugar, amestec din Ștevia Rebaudiana de înalta puritate (obținut prin tratarea frunzelor de Ștevia cu apă fierbinte) și Eritritol (primul poliol natural obținut din porumb, prin fermentați ...
  • Green Sugar  Dulce De Stevie 50plicuri Remedia
    -26%

    Green Sugar Dulce De Stevie 50plicuri Remedia

    24,79 lei
    33,50 lei
    Green Sugar  Dulce De Stevie 50plicuriGREEN SUGAR, brandul companiei LABORATOARELE REMEDIA si marca inregistrata la nivelul Uniunii Europene, este singurul indulcitor 100% natural, cu ZERO calorii si ZERO indice glicemic, recomandat de medicii nutritionisti si diabetologi ai Societatii de Nutritie din Romania.Recomandare de folosire: Recomandat in curele de slabire sau in cadrul unei alimenta ...
  • Green Sugar Pulbere(cutie metalica) 300g Remedia

    Green Sugar Pulbere(cutie metalica) 300g Remedia

    41,90 lei
    Green Sugar este un indulcitor 100% natural, cu zero calorii si zero indice glicemic, un amestec din extract de inaltă puritate din frunze de Stevia Rebaudiana si Eritritol.Beneficii:Poate fi preparat termic, fără a modifica gustul preparatelor;Este stabil la coacere, fierbere sau congelare;Nu fermentează;Indulceste precum zahărul;Are 0 calorii si indice glicemic 0;
  • Green Sugar Stick, 25x4g, Remedia

    Green Sugar Stick, 25x4g, Remedia

    19,60 lei
    Green Sugar este singurul îndulcitor 100% natural, cu zero calorii și zero indice glicemic, recomandat de medicii nutriționiști și diabetologi ai Societății de Nutriție din România.Este recomandat în curele de slăbire sau în cadrul unei alimentații echilibrate și sănătoase, dar și persoanelor care suferă de diabet, fenilcetonurie, sindrom de colon iritabil și ...

La diabetici poate fi utilă, dar este important ce tip de ștevie se consumă. Unele cercetări indică faptul că ștevia poate fi o modalitate sigură și eficientă de a ajuta la gestionarea nivelului zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Este important de reținut că anumite amestecuri de ștevie pot conține alte tipuri de îndulcitori, inclusiv dextroză și maltodextroză care pot crește nivelul de zahăr din sânge. Utilizarea acestor produse prin optarea pentru extractul pur de ștevie poate ajuta la minținerea nivelului de zahăr din sânge la diabetici.

Există dovezi limitate cu privire la siguranța șteviei în timpul sarcinii. În plus, diferite agenții de reglemnentare consideră că glicozidele de șteviol sunt sigure pentru adulți, inclusiv în timpul sarcinii.

Cu toate acestea, cercetările privind ștevia din frunze întregi și din extractele crude sunt limitate.

Prin urmare, în timpul sarcinii, cel mai bine este să se consume produsele aprobate de FDA care conțin glicozide de șteviol, mai degrabă decât produsele din frunze întregi sau crude.

Ștevia poate ajuta la reducerea consumului de zahăr adăugat, care putea fi deosebit de benefic pentru copii.

Potrivit Asociației Americane a Inimii (AHA), un aport mare de zahăr adăugat ar putea crește riscul copiilor de a dezvolta boli de inimă prin modificarea nivelurilor de trigliceride și colesterol, contrbuind la creșterea în greutate. Schimbarea zahărului cu ștevie ar putea minimiza aceste riscuri.

Totuși, trebuie monitorizat aportul la copii deoarece este mult mai ușor pentru copii să atingă limita zilnică acceptabilă pentru ștevie, adică 4mg/kg corp care este la fel pentru adulți, cât și pentru copii.

Limitarea consumului de alimente cu ștevie și alți îndulcitori, cum ar fi zahărul, poate ajuta la prevenirea efectelor secundare adverse și la sprijinirea sănătății generale.

Efectele secundare ale consumului de ștevie

Deși în general este recunoscuta ca fiind sigură, ștevia poate provoca efecte adverse la unele persoane. De exemplu, o recenzie a remarcat că îndulcitorii cu zero calorii precum ștevia ar putea interfera cu bacteriile intestinale, care joacă un rol central în prevenirea bolilor, digestie și imunitate.

Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat un aport moderat de ștevie și reducerea consumului dacă apar efecte secundare negative.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.