☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Dulciuri, patiserii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Soia vs barbati

Soia vs barbati
     

Se zvonește că produsele alimentare din soia fac ravagii asupra nivelului hormonal al bărbaților și, în cazuri extreme, poate provoca ginecomastie (mărirea în volum a sânului la bărbați). 

 

Soia afectează nivelul de testosteron la bărbați?

Soai nu afectează negativ testosteronul la bărbați. Există numeroase tudii științifice care au demonstrat că nici alimentele din soia, nici proteine din soia nu afectează în vreun fel hormonii la bărbați.

 

Majoritatea studiilor arată că soia consumată cu moderație are efecte benefice asupra sănătății bărbaților, precum și asupra femeilor și copiilor, demonstrând că nu există niciun motiv pentru ca majoritatea oamenilor să evite soia.

Există alimente care ucid testosteronul și, de asemenea, alimente care cresc testosteronul, dar soia și produsele alimentare din soia nu fac parte din aceste alimente. Soai nu este un aliment periculos pentru bărbați!

 

Consumul excesiv de soia dăunează?

FDA (Food and Drug Administration) recomandă consumul a 25g de soia pe zi pentru o dietă echilibrată. Prea multe din orice, chiar dacă este sănătos, ar putea avea un efecte secundare adverse și poate duce la probleme de sănătate. 

 

Soia și estrogenul: cum afectează bărbații?

Boabele de soia conțin o concentrație mare de izoflavone, un tip de estrogen din plante cunoscut și sub numele de fitoestrogen. Acest compus se poate lega de receptorii de estrogen și poate imita proprietățile estrogenului găsit în organism. Cu toate accestea, impactul izoflavonei este mult mai slab și nu afectează nivelul de estrogen. 

Din fericire, efectele estrogenilor din plante asupra sănătății bărbaților sunt pozitive. Abordarea unei diete cu izoflavone de soia poate reduce nivelulcolesterolului rău și poate scădea tensiune arterială. Efectul de legare al fitoestrogenilor care imită estrogenul poate ajuta la îmbunătățirea densității osoase și la îmbunătățirea tulburărilor de memorie. Același este poate bloca supraporducția de estrogen, scăzând riscul anumitor tipuri de cancer, dar sunt necesare cercetări suplimentare. 

  • Soia cuburi, 100gr, Sanovita
    -18%

    Soia cuburi, 100gr, Sanovita

    3,51 lei
    4,29 lei
    Soia cuburi, 100gr, Sanovita conține cuburi din soia prelucrată, deshidratată, îmbogățită cu fibre vegetale. Cuburile din soia se prepară asemenea cărnii şi o pot înlocui sănătos în orice rețeta.Proteinele vegetale sunt superioare celor de origine animală prin faptul că ele nu "vin la pachet" cu grăsimi nesănătoase sau colesterol, iar una dintre cele ma ...
  • Soia Crocanta 50gr Solaris

    Soia Crocanta 50gr Solaris

    5,10 lei
    Este singurul aliment vegetal care ofera corpului toti aminoacizii esentiali. Este o sursa bogata de antioxidanti.Se rumenesc cu putina sare, pentru o gustare crocanta. Contine soia boabe nemodificate genetic (99%) si sare.In jurul anului 2853 I.C, legendarul imparat al Chinei, Shennong, a proclamat 5 plante ca fiind sacre: orezul, graul, orzul, meiul si soia. Supranumita de asiatici “c ...
  • Soia Felii 100gr Solaris
    -11%

    Soia Felii 100gr Solaris

    5,84 lei
    6,61 lei
    Ingrediente: boabe de soia, din culturi nemodificate genetic.Valori nutriționale:Valoare energetică - 1434 kJ/ 342 kcalGrăsimi - 0,85 g (din care acizi grași saturați - 0 g)Glucide - 22,62 g (din care zaharuri - 10,54 g)Proteine - 55,21 gSare - 0 g
  • Granule de Soia, 150gr, Sano Vita
    -23%

    Granule de Soia, 150gr, Sano Vita

    4,57 lei
    6,00 lei
    Soia prezentată sub formă de granule este potrivită în special pentru preparate culinare pe bază de tocătură, cum sunt chifteluțele, sarmalele sau hamburgerii. Faptul că ții post sau ai adoptat o dieta vegetariană pentru a-ți proteja sănătatea nu este un motiv să renunți la gustul bun. Orice preparat pe care pe vremuri îl pregăteai cu carne acum poate fi gătit cu ...

 

Crește soia nivelul de estrogen la bărbați?

Răspunsul este nu! Testele au arătat că, consumul de proteine din soia și alimente care conțin izoflavone de soia nu cresc nivelul de estrogen și nici nu scade nivelul de testosteron la bărbați. Dar există și alte moduri prin care bărbații pot crește testeosteronul în mod natural, fără a-și face griji cu privire la creșterea estrogenului. 

Beneficiile pentru sănătate în urma consumului de soia:

  • promovează sănătatea inimii
  • scade nivelul de colesterol
  • este o sursă bogată de fier
  • reduce presiunea arteriala crescuta
  • reduce nivelul glicemiei
  • poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Pseudocereale pentru sanatate

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.