Luna Naturalia Diet
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Situații, când organismul nostru are nevoie de detoxifiere

Situații, când organismul nostru are nevoie de detoxifiere
     

Specialiștii spun că orice persoană sănătoasă are un nivel propriu de toleranță la acțiunea toxinelor. În cazul în care cantitatea de toxine din organism nu depășește un nivel normal, admisibil, corpul se adaptează și le elimină de la sine. Când cantitatea toxinelor ajunge la un nivel mai ridicat, mecanismul de apărare al corpului nu mai poate face față, și din această cauză pot apărea simptome ca: oboseala cronică, confuzie, irascibilitate, lipsa puterii de concentrare, dureri de cap, stări depresive etc.

Testele de laborator cum ar fi analizele de sange, urina, scaunelor pot indica de asemenea necesitatea detoxificarii, dar de foarte multe ori medicii care nu acordă prea mare atenție curelor de detoxifiere, ezită să facă asemenea teste.

Persoanele care înțeleg necesitatea unui program de detoxificare trebuie să caute un terapeut care cunoaște și recomandă acest concept naturist.

Există totuși anumite semne pe baza cărora puteți să faceți o autoevaluare a gradului de încărcare a corpului cu toxine. Nu trebuie să faceți altceva, decât să urmați următoarele semne ale intoxicării organismului:  

  • Apar frecvent stări de oboseală nejustificate, plictiseală, apatie, stări depresive, energie scăzută, chiar și în condițiile în care vă odihniți și vă hrăniți suficient.
  • Este foarte greu să vă treziți dimineața și vă simțiți uneori mai obosit dimineața decât când v-ați culcat. 
  • Fecalele și transpirația prezintă un miros puternic extrem de neplăcut. Poate să apară simultan un miros neplăcut al respirației (halena).
  • Pot să apară pe limbă depozite albicioase. 
  • Simțiți tot mai frecvent nevoia de a mânca dulciuri în cantități mari, sau mâncăruri excesiv condimentate, și grele. 
  • Puteți observa schimbări de dispoziție: plictiseală, indispoziție, anxietate, frică, nervozitate acccentuată și iritabilitate, isterie, lipsa puterii de concentrare, dureri de cap, confuzie, dorințe sexuale intense și necontrolate. 
  • Aveți senzația, că greutatea membrelor și a corpului în general a crescut. 
  • Vă confruntați cu stări de indigestie, vomă, greată.
  • Vă confruntați cu boli degenerative, de metabolism sau imunitate (printre care diabet, alergii, reumatism, artrită, cancer, boli ale sângelui, boli infecțioase frecvente) sau suferiți de afecțiuni de natură cronică (acnee, hemoroizi, psoriazis, migrene, constipație etc.).
  • Sunteți predispuși la obezitate sau depuneri dizarmonioase de țesut adipos pe diferite zone ale corpului.

Eliminarea toxinelor este primul pas spre reglarea greutății corporale. Rolul ei este de a crea un mod de viață mai sănătos. Din cauza asta un program de detoxifiere nu este recomandat femeilor însărcinate sau copiilor care sunt încă în creștere.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.