OFERTA ZILEI ⏰ Reducere de -8% la fiecare 2-lea produs
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Riscurile expunerii la soare!

Riscurile expunerii la soare!
     

Chiar daca suntem tentati sa stam o zi intreaga sub razele soarelui pentru a ne bronza, acest proces poate avea si efecte negative asupra pielii noastre!

Bronzarea este procesul de expunere a pielii la razele UV (ultraviolete), in urma careia pielea secreteaza o substanta numita melanina care are rolul de a proteja pielea dar este si pigmentul care da culoare pielii noastre. Melanina este produsa de celulele melanocite care reactioneaza cu razele UV.

Sunt trei tipuri de radiatii UV, fiecare avand efecte diferite asupra tesuturilor organismului:

  1.  UV-A penetreaza pana la profunzime in stratul derm a pielii si duce la aparitia ridurilor si la imbatranirea prematura a pielii.
  2.  UV-B penetreaza doar epidermul, stratul superficial a pielii. Aceste raze sunt considerate vinovate pentru aparitia arsurilor solare, dar si pentru conversarea 7-dehidrocolesterolului in previtamina D3 (care este esential pentru organism).
  3.  UV-C sunt cele mai periculoase raze, dar contactul lor cu pielea este limitat, datorita absobtiei lor de stratul ozon.

Medicul oftalmolog Dr. Dan Georgescu spune "Incidenta cancerului de piele a crescut cu peste 200% in ultimii 10 ani! Astfel, cancerul de piele a ajuns pe locul 1 in topul cancerelor din Romania, mai frecvent decat cancerele de prostata, plamani, san si colon luate impreuna. Iar soarele este principalul vinovat pentru aceste cifre alarmante!"

Radiatiile solare au foarte multe efecte nocive asupra organismului nostru! Si iata numai cateva:

  • ☀ RIDURI: (scade elasticitatea pielii si cauzeaza imbatranirea prematura a pielii) 
  • ☀ de la CANCER CUTANAT pana la MELANOM MALIGN
  • ☀ pocauzeaza afectiuni la nivelul ochiului (cataracta, melanom ocular)
  • ☀ scade IMUNITATEA (poate aparea herpes) 
  • ☀ poate sa apara pitiriazis versicolor.

Iata cateva uleiuri care ofera protectie de razele UV!

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.