☺ HAPPY HOURS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Slabire, dieta, frumusete.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Riscurile expunerii la soare!

Riscurile expunerii la soare!
     

Chiar dacă suntem tentați să stăm o zi întreagă sub razele soarelui pentru a ne bronza, acest proces poate avea și efecte negative asupra pielii noastre!

Bronzarea este procesul de expunere a pielii la razele UV (ultraviolete), în urma căreia pielea secretă o substanța numită melanină care are rolul de a proteja pielea dar este și pigmentul care dă culoare pielii noastre. Melanina este produsă de celulele melanocitare care reacționează cu razele UV.

Sunt trei tipuri de radiații UV, fiecare având efecte diferite asupra țesuturilor organismului:

  1.  UV-A penetrează până la profunzime în stratul derm a pielii și duce la apariția ridurilor și la îmbătrânirea prematură a pielii.
  2.  UV-B penetrează doar epidermul, stratul superficial a pielii. Aceste raze sunt considerate vinovate pentru apariția arsurilor solare, dar și pentru conversia 7-dehidrocolesterolului în previtamina D3 (care este esențiaă pentru organism).
  3.  UV-C sunt cele mai periculoase raze, dar contactul lor cu pielea este limitat, datorita absobției lor de stratul de ozon.

Medicul oftalmolog Dr. Dan Georgescu spune "Incidența cancerului de piele a crescut cu peste 200% în ultimii 10 ani! Astfel, cancerul de piele a ajuns pe locul 1 în topul cancerelor din România, mai frecvent decât cancerele de prostată, plămâni, sân și colon luate împreună. Iar soarele este principalul vinovat pentru aceste cifre alarmante!"

Radiațiile solare au foarte multe efecte nocive asupra organismului nostru! Și iată numai câteva:

  • ☀ RIDURI: (scade elasticitatea pielii și cauzează îmbătrânirea prematură a pielii) 
  • ☀ de la CANCER CUTANAT până la MELANOM MALIGN
  • ☀ cauzează afecțiuni la nivelul ochiului (cataractă, melanom ocular)
  • ☀ scade IMUNITATEA (poate apărea herpes) 
  • ☀ poate să apară pitiriazis versicolor.

Iată câteva uleiuri care oferă protecție de razele UV!

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.